-
L
Pomoc Rtorrent nie pobiera
Tyle razy restartowałem od wczoraj serwer, że teraz mi się nie chce. Natomiast sprawdzianem wiele różnych wstawek i była generalnie bieda. Nic nie wysyłało, a mam ponad 100 zadań od dawna. Jednocześnie na 10 pobranych wstawek pobierało trzy. Teraz leci wszystko w obie strony.- lukaszzsch
- Post #30
- Forum: Rtorrent 15
-
L
Downgrade momentalnie rozwiązał problem, seedowanie także wróciło. Proszę przyjrzeć się najnowszej wersji.- lukaszzsch
- Post #26
-
L
U mnie dokładnie to samo. Jedne torki się pobieraja, ale wolno, inne nie startują wcale. Ciekawa sprawa.- lukaszzsch
- Post #18
-
L
Dyskusja Zgodznosć Ramu Ts-453Be
Przecież piszę, że działają[emoji16]- lukaszzsch
- Post #4
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
L
Dyskusja Zgodznosć Ramu Ts-453Be
Te działają na milion procent: HyperX Impact 16GB [2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 1.35V SODIMM]- lukaszzsch
- Post #2
-
L
Qnap TS-253B 4G nowy, po wymianie
Witam, Dzisiaj wrócił z naprawy świeżutki serwer. Wymieniony został na nowy, wiec tak go sprzedaję. Gwarancja jest do 19.03.2020. Prawdopodobnie nawet 1 rok więcej, bo są papiery od carepack (ja jestem drugim właścicielem i nie jestem pewien). Cena 2000 złotych.- lukaszzsch
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Kosz
-
L
Dyskusja TS-X53B / TS-X53Be uwalony BIOS błędną metodą aktualizacji lub wsadem
Serwer wymieniony na nowy. Dzięki za wszystko.- lukaszzsch
- Post #105
-
L
Nie należę do forumowych/życiowych pieniaczy. Jednak serwer to ważna cześć środowiska sieciowego. Wolałbym dostać po tygodniu info,że zjebałem i serwer szrot niż 5 tygodni czekać z informacją na stronie : wysłane do gwaranta. Dla mnie to niepoważne, bez względu na finał sprawy.- lukaszzsch
- Post #101
-
L
Czy ktoś z Was otrzymał już swój serwer z powrotem? 5 tygodni na serwisie to lekka przesada, zdążyłem kolejny kupić i pełny miesiąc już pracuje... Jakieś prawo nie określa terminu w jakim naprawa winna być wykonana?- lukaszzsch
- Post #99
-
L
Pomoc Przeniesienie starej macierzy RAID do zainicjowanego na nowo TS-X53Be na SSD
Udało się prawie bezbolesnie, choć miałem chwile zwątpienia. Dzięki za pomoc Panowie[emoji1306]- lukaszzsch
- Post #8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
L
Pomoc Przeniesienie starej macierzy RAID do zainicjowanego na nowo TS-X53Be na SSD
Udało się prawie bezbolesnie, choć miałem chwile zwątpienia. Dzięki za pomoc Panowie[emoji1306]- lukaszzsch
- Post #7
-
L
A jak zainicjalizuję serwer na nowym dysku i wstawię stare dyski to one się wymażą z automatu? Jak mam w tym układzie odzyskać dane zawarte na dyskach?- lukaszzsch
- Post #5
-
L
A czy w ogóle stawianie systemu na ssd daje spektakularne różnice w szybkości działania interfejsu?- lukaszzsch
- Post #3
-
L
Oki, kolejne pytanie. W uwalonym 253b miałem dwa dyski talerzowe spięte w RAID 1 i na nich system(tak się domyślam, bo nie ma żadnego innego dysku). Kupiłem na czas naprawy 453be, który chcę uruchomić najpierw na dysku ssd, a następnie wsunąć posiadane wcześniej dwa dyski ze starego serwera. Po...- lukaszzsch
- Temat
- dyski dysku miałem raid ssd
- Odpowiedzi: 8
-
L
Rodzaj gwarancji:carepack to gwarancja rozszerzona do 3 lat?- lukaszzsch
- Post #92
-
L
Dyskusja TS-453bt3-8g czy dysk w złączu m.2 można użyć na wolumin systemowy czy tylko cache?
Czy w modelu qnap ts-453bt3-8g dysk w złączu m.2 można użyć na wolumin systemowy czy tylko cache?- lukaszzsch
- Temat
- nvme
- Odpowiedzi: 1
-
L
Jeszcze takie pytanie: w 253 miałem dwa dyski spięte w Raid 1 Czy jeśli kupię większy model 453 lub 253 na przeczekanie to po włożeniu tych dysków normalnie odzyskam „swoje”?- lukaszzsch
- Post #75
-
L
Zacząłem właśnie rozważać taką drogę naprawy, tylko: -skąd wziąć pewny bios? -kto go zaprogramuje do kosteczki?- lukaszzsch
- Post #68
-
L
Miało być-bez urazy Kolego[emoji1588]- lukaszzsch
- Post #64