-
Sprzedam TS-251 z uszkodzoną płytą główną
Chcę się pozbyć popsutego TS-251. Cytat z ekspertyzy serwisu EPA "Po podmianie pamięci RAM, baterii RTC, zasilacza oraz pamięci DOM efekt jest taki sam – NAS nie przechodzi do boowania BIOSu. Również po odpięciu backplane jest taki sam efekt. W obecnej sytuacji problem stanowi płyta główna...- ayk
- Temat
- ts-251
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Kolejność dysków przy przeniesieniu do innego QNAP
Tak To fajnie Dyski były w RAID 1- ayk
- Post #5
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Powinno się włączyć nawet przy innej kolejności? Czy włożenie na odwrót może zakończyć się utratą danych? Czy jeśli wcześniej pracowały w RAID można spróbować włożyć tylko jeden HDD i system zaskoczy?- ayk
- Post #3
-
Dyskusja Avaria Qnap ts-251+
Planuję kupić TS-228a, bo i tak w zasadzie używałem starego QNAP jako backup, a nie korzystałem z opcji multimedialnych więc powinno wystarczyć. Rozumiem, że firmware musi być taki sam albo nowszy niż na starym sprzęcie? A i jeszcze pytanie, czy miałeś oznaczoną kolejność dysków? Bo ja w...- ayk
- Post #4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam Muszę przenieść 2 dyski używane do tej pory w TS-251 do nowego TS-228A. Niestety nie oznaczyłem kolejności dysków. Proszę o informację jak przenieść dyski aby nie utracić danych. Będę wdzięczny za pomoc.- ayk
- Temat
- dysk innego qnap ts-228a ts-251
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Avaria Qnap ts-251+
Podpinam się pod post, może to go odświeży i ktoś odpowie. Mój TS-251 też padł w grudniu po 3 latach spokojnego używania. Serwis sprawdził i stwierdził za 100 zł, że padła płyta główna. Zaśpiewali 1000 zł netto (SIC!) za używaną płytę główną z 3 miesięczną gwarancją, więc zostałem ze złomem z...- ayk
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam
Właśnie odpaliłem TS-251 i zaczynam się nim cieszyć więc pewnie pojawią sie pytania w późniejszym czasie. pozdrawiam- ayk
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)