1. evenementrf

Dyskusja Monitoring IP, switche PoE, router, AP - sieć na działce

anteny Unifi lub Deco switche GB aby pchały ruch kamery + AP (najlepiej zarządzalne żeby zrobić VLAN) kamery - kwestia budżetu, zwykłe czy AI z detekcją człowieka, samochodu z powiadomieniami PUSH, masz jednocześnie ochronę obwodową
  2. evenementrf

Dyskusja QNAP -TS253PRO QVR Pro + HikVision DS-2CD2055FWD-I Nie łączy się

Wiem, że to proteza ale spróbujcie włączyć ONVIF i dodać jako camera ONVIF działa
  3. evenementrf

QNAP TS-453A-4G + nowe 3szt. HDD 3TB Seagate Surveillance

Niestety już nie aktualne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  4. evenementrf

Dyskusja Monitoring na zewnątrz domu - kamera WiFi + NAS

po przeglądarce tak, ale po SS już nie...
  5. evenementrf

Generalnie tak, tylko teraz pluje mi że mam niepoprawny adres IP, obydwie kamery masz wpięte w sieć? Zmieniałeś porty? Bo jak masz włączone UPnP to chyba przekierowuje Ci hosty na te same porty
  6. evenementrf

wystawić czyli przekierować port na routerze... oczywiście zakładam że masz publiczny adres IP... tak możesz w kamerze ściąć rozdzielczość np do 2Mpix
  7. evenementrf

model innej kamery (chińskiej) i bez problemu się dodaje... jak możesz wystaw tą kamerę na zewnątrz to spróbuję czy u mnie się dodaje... wyeliminujesz problem kamery. P.S. Chyba twój procek jest za słaby na rozdzielczości 4Mpix... chyba
  8. evenementrf

usuń porty WAN, zostaw tylko 8000 w porcie, oczywiście login i hasło masz poprawne?
  9. evenementrf

Dyskusja Emby - Błąd Odtwarzania

miałem ale dopiero po dodaniu konkretnie ścieżki /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/ffmpeg/ffmpeg zadziałało... zabrakło jednego /ffmpeg teraz działa... dzięki
  10. evenementrf

No to masz najnowszy, na stronie producenta jest ten sam DS-2CD2042WD-I-Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd. Co do RTSP to w ustawieniach sieciowych w kamerze sprawdź czy masz włączone RTSP, domyślnie na porcie 554. Sorry nie popatrzyłem jaką masz wersję firmwaru, możesz nie mieć...
  11. evenementrf

Spróbuj po RTSP albo na nowej aplikacji QVR Pro Beta... nie mam tego modelu kamery, no chyba ze go wystawisz na zewnątrz to spróbuje u siebie.. Ale generalnie na SS nie miałem problemu z dodawaniem kamer, różnych producentów, nawet no name chińskich. P.S. W kamerach masz najnowszy firmware?
  12. evenementrf

Dyskusja Emby - Błąd Odtwarzania

Witam, Mam problem z odtwarzaniem w EMBY Wersja 3.2.70.0. Postawiłem system na nowo (przesiadka na nowe HDD) i standardowo instalacja wszystkiego co potrzebne do multimediów: Qmono, Plex, Emby, Twonky... itp... Tworzę konta, dodaję katalogi i chcę cieszyć się odtwarzaniem a tu w Emby nie działa...
  13. evenementrf

Dyskusja ts-251 i monitoring

to największy błąd przy instalacjach w SOHO, nie dość że częściej ulegają awarii (normalna sprawa bo mają sporo elementów mechanicznych, które po prostu się zużywają) to jeszcze jak patrzy w jedną stronę to nie patrzy w inną. O cenie nie wspomnę - za jedną dobrą obrotówkę kupisz ze 3...
  14. evenementrf

Dyskusja ts-251 i monitoring

Dyski do monitoringu mają firmware przystosowany do pracy 90/10% - zapis/odczyt, IronWolf z tego co kojarzę ma 50/50... Ale to szczegół bo Wolf lepszy :) Jedyne co to głowica dzwoni jak masz ustawioną detekcję ruchu... Co do kamerek to 4Mpix i tak mały oświetlacz (mała obudowa) w nocy może...
  15. evenementrf

Dyski mi leżą, a bez dysków to nie bardzo sie go opłaca sprzedawać ;)
  16. evenementrf

Tutaj się trochę nie zgodzę, bo dobrze rozwiązane i przemyślane połączanie kamer po WiFi nie będzie dawało efektu klatkowania i zrywania połączenia, ale to już zależy od tego pod co podłączymy kamery, jeżeli pod jednego AP, na którym są wszyscy domownicy to klęka sieć WiFi ze względu na swoje...
  17. evenementrf

Witam, jak w temacie, mam do sprzedania serwer, który używałem od sierpnia 2016 moim w domu, stał sobie w salonie za komodą. Oczywiście wszystko działa. Z minusów to brak oryginalnego pudełka oraz gwarancji (nie pytajcie dlaczego bo sam nie wiem jak to mogło zginąć). Do NASa dokładam 3szt...