-
Dyskusja Monitoring IP, switche PoE, router, AP - sieć na działce
rf@merx.pl lub 666 334 221- evenementrf
- Post #9
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja Monitoring IP, switche PoE, router, AP - sieć na działce
anteny Unifi lub Deco switche GB aby pchały ruch kamery + AP (najlepiej zarządzalne żeby zrobić VLAN) kamery - kwestia budżetu, zwykłe czy AI z detekcją człowieka, samochodu z powiadomieniami PUSH, masz jednocześnie ochronę obwodową- evenementrf
- Post #6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja QNAP -TS253PRO QVR Pro + HikVision DS-2CD2055FWD-I Nie łączy się
Wiem, że to proteza ale spróbujcie włączyć ONVIF i dodać jako camera ONVIF działa- evenementrf
- Post #8
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
QNAP TS-453A-4G + nowe 3szt. HDD 3TB Seagate Surveillance
Niestety już nie aktualne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- evenementrf
- Post #5
- Forum: Kosz
-
Dyskusja Monitoring na zewnątrz domu - kamera WiFi + NAS
po przeglądarce tak, ale po SS już nie...- evenementrf
- Post #30
-
Generalnie tak, tylko teraz pluje mi że mam niepoprawny adres IP, obydwie kamery masz wpięte w sieć? Zmieniałeś porty? Bo jak masz włączone UPnP to chyba przekierowuje Ci hosty na te same porty- evenementrf
- Post #28
-
wystawić czyli przekierować port na routerze... oczywiście zakładam że masz publiczny adres IP... tak możesz w kamerze ściąć rozdzielczość np do 2Mpix- evenementrf
- Post #26
-
model innej kamery (chińskiej) i bez problemu się dodaje... jak możesz wystaw tą kamerę na zewnątrz to spróbuję czy u mnie się dodaje... wyeliminujesz problem kamery. P.S. Chyba twój procek jest za słaby na rozdzielczości 4Mpix... chyba- evenementrf
- Post #24
-
usuń porty WAN, zostaw tylko 8000 w porcie, oczywiście login i hasło masz poprawne?- evenementrf
- Post #22
-
Dyskusja Emby - Błąd Odtwarzania
miałem ale dopiero po dodaniu konkretnie ścieżki /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/ffmpeg/ffmpeg zadziałało... zabrakło jednego /ffmpeg teraz działa... dzięki- evenementrf
- Post #3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
No to masz najnowszy, na stronie producenta jest ten sam DS-2CD2042WD-I-Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd. Co do RTSP to w ustawieniach sieciowych w kamerze sprawdź czy masz włączone RTSP, domyślnie na porcie 554. Sorry nie popatrzyłem jaką masz wersję firmwaru, możesz nie mieć...- evenementrf
- Post #18
-
Spróbuj po RTSP albo na nowej aplikacji QVR Pro Beta... nie mam tego modelu kamery, no chyba ze go wystawisz na zewnątrz to spróbuje u siebie.. Ale generalnie na SS nie miałem problemu z dodawaniem kamer, różnych producentów, nawet no name chińskich. P.S. W kamerach masz najnowszy firmware?- evenementrf
- Post #16
-
Dyskusja Emby - Błąd Odtwarzania
Witam, Mam problem z odtwarzaniem w EMBY Wersja 3.2.70.0. Postawiłem system na nowo (przesiadka na nowe HDD) i standardowo instalacja wszystkiego co potrzebne do multimediów: Qmono, Plex, Emby, Twonky... itp... Tworzę konta, dodaję katalogi i chcę cieszyć się odtwarzaniem a tu w Emby nie działa...- evenementrf
- Temat
- emby plex
- Odpowiedzi: 3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Próbowałeś po ONVIF profile S?- evenementrf
- Post #12
-
Dyskusja ts-251 i monitoring
to największy błąd przy instalacjach w SOHO, nie dość że częściej ulegają awarii (normalna sprawa bo mają sporo elementów mechanicznych, które po prostu się zużywają) to jeszcze jak patrzy w jedną stronę to nie patrzy w inną. O cenie nie wspomnę - za jedną dobrą obrotówkę kupisz ze 3...- evenementrf
- Post #7
-
Dyskusja ts-251 i monitoring
Dyski do monitoringu mają firmware przystosowany do pracy 90/10% - zapis/odczyt, IronWolf z tego co kojarzę ma 50/50... Ale to szczegół bo Wolf lepszy :) Jedyne co to głowica dzwoni jak masz ustawioną detekcję ruchu... Co do kamerek to 4Mpix i tak mały oświetlacz (mała obudowa) w nocy może...- evenementrf
- Post #5
-
Dyski mi leżą, a bez dysków to nie bardzo sie go opłaca sprzedawać ;)- evenementrf
- Post #3
-
Tutaj się trochę nie zgodzę, bo dobrze rozwiązane i przemyślane połączanie kamer po WiFi nie będzie dawało efektu klatkowania i zrywania połączenia, ale to już zależy od tego pod co podłączymy kamery, jeżeli pod jednego AP, na którym są wszyscy domownicy to klęka sieć WiFi ze względu na swoje...- evenementrf
- Post #10
-
Witam, jak w temacie, mam do sprzedania serwer, który używałem od sierpnia 2016 moim w domu, stał sobie w salonie za komodą. Oczywiście wszystko działa. Z minusów to brak oryginalnego pudełka oraz gwarancji (nie pytajcie dlaczego bo sam nie wiem jak to mogło zginąć). Do NASa dokładam 3szt...- evenementrf
- Temat
- 3tb hdd qnap qnap ts-453a seagate surveillance ts-453a
- Odpowiedzi: 5