-
Dyskusja Jaki antywirus na QNAP'a
Wiem co jest w Google Chciałem zapytać was o zdanie....- Karol
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Jaki antywirus na QNAP'a
Jestem po zakupie mojego QNAP'a Chciałbym zapytać jak zabezpieczacie swoje serwery ? Jakich antywirusów używacie ? Czy darmowe czy płatne ? ClamAV to raczej za mało. Model serwera: QNAP TS-253A- Karol
- Temat
- ts-253a
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Czy można rozszerzyć NAS o ORACLE i JBOSSa
Sprawdziłem 16 GB u mnie też działa bez problemu. A Jboss nie jest konieczny skoro mogę używać Tomcata :) i jeszcze instaluje go QNAP p Do oracle jeszcze nie dotarłem.- Karol
- Post #11
-
Ale super. W końcu zdecydowałem i wezmę TS-253A Jeśli z tym procesorem zadziała 16 GB to cudownie. Będzie wszystko śmigać. Czekam na informację czy w poniedziałek Twój NAS widzi 16 GB Rozumiem, że zamówiłeś 2 kości po 8 GB ?- Karol
- Post #9
-
Dyskusja Container Station - Oracle XE
Dokładnie na tym samym QNAP'ie, będę instalować tą bazę na początku lipca i dam znać. Jak już coś zrobiłeś to też podziel się spostrzeżeniami...- Karol
- Post #2
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dzięki za podpowiedz. Nie pracowałem jeszcze z NASami. Zobaczymy jak będzie. To, że w środowisku QNAP nie jestem w stanie doinstalować Oracla i tym podobnych rzeczy to wiem. Mam nadzieje, że uda się to zrobić poza tym środowiskiem i będzie śmigać.- Karol
- Post #5
-
A myślisz, że z Oracle nie będzie problemu ? Z podłączeniem się do bazy, konfiguracją i pracą ?- Karol
- Post #3
-
Witam Jestem przed zakupem pierwszego NAS dla swojej własnej pracy programistycznej. Najprawdopodobniej będzie to TS-251-4G I teraz moje pytanie. Czy poza funkcjonalnością jaką oferują NASy ktoś z was próbował na nich odpalać bazę Oracle lub stawiać serwer Jboss ? Lokalnie na Windowsach czy...- Karol
- Temat
- nas oracle ts-251
- Odpowiedzi: 11