-
P
Dyskusja Program który nie transkoduje.
nie rozumiem- pawelecc
- Post #5
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
P
Nie zgodzę si z Toba. Bo sa osoby na forum które maja ten sam model i im działa...- pawelecc
- Post #3
-
P
Witam. Mam pytanko czy istnieje coś po za PLEX i EMBY aby mozna było odtwarzać filmy w sieci lokalnej bez transkodowania? Mam qnapa TS-251 i często mi transkoduje i przycina. Wszystkie już prawie przeciwczyłem ustawienia w PLEX i dalej przycina. Chodzi mi o program który który też dodaje okładki...- pawelecc
- Temat
- plex ts-251
- Odpowiedzi: 8
-
P
Dyskusja Plex 100% CPU. Pomocy
Dziękuje Floyd za sprawdzenie. Dużo mi pomagasz. Kupiłem wersje Pasa Plex a gdzie włączyć to wspomaganie?- pawelecc
- Post #46
-
P
Tylko na nowym Tv Samsung tez mi czasem buforuje i się tnie ale da się oglądać. Teraz odpaliłem plexa przez przeglądarke na Imacu a tej samej sieci lokalej i nie tnie nic a nic. Czy chromecast i Apple TV nie dają rady?- pawelecc
- Post #44
-
P
To włączyć debugowanie czy wyłączyć?- pawelecc
- Post #40
-
P
Film- Programy zawsze pobieram bez napisów tylko z lektorem. Mam debugowaie wyłączone. Ma to wpływ?- pawelecc
- Post #38
-
P
Ten EMBY ma odtwarzanie bezposrednie bez transkodowania?- pawelecc
- Post #36
-
P
To mi np tnie na wszystkim.- pawelecc
- Post #34
-
P
Co to Emby?- pawelecc
- Post #32
-
P
Powracam z tematem użycia CPU. Postanowiłem postaić serwer PLEX na mocnym w miare laptopie żeby sprawdzic czy qnap za słaby i co? Użycie procka 10% (w systemie windows 7) a w qnapie ts251 miałem 100% i program który chcę oglądać przez chromecast u góry w sypialni też tak samo tnie strasznie i...- pawelecc
- Post #30
-
P
Dyskusja PLEX nie włącza się automatycznie.
Mam Qnapa TS-251 i mam problem tego typu że mam Qnap włącza się automatycznie o 6:00 niby wszytko działa ale serwer PLEX nie odpala się, muszę za każdym razem zatrzymać aplikacje PLEX i znowu ją uruchomić wtedy działa do naspnego dnia aż znowu się qnapa nie wyłączy.. Co mogło się wydarzyć? W...- pawelecc
- Temat
- plex ts-251
- Odpowiedzi: 1
-
P
A jakie to aplikacje mogą byc? Bo mam tylko rtorrenta zainstalowanego i plexa.- pawelecc
- Post #28
-
P
Jaki Qnap do filmów w sieci domowej.
Pawliko dzięki sprawdze dzisiaj wieczorem. Wyłącze Rtorrenta i dam znać.- pawelecc
- Post #29
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
P
co to ma wspólnego że mam iphona? Może też problem że mam żone rudą? Jaki ma to związek?- pawelecc
- Post #27
-
P
Mam w Complet wszystkie swoje filmy i bajki itp. Prawie 500 GB. Chyba czas się rozstać z qnap. Powinno wszystko działać a tu siedzenia i czytania od kilku tygodni a mi nadal tną filmy. Tragedia już nie mam siły na ten sprzęt. Rtorrent najnowszy. Java proces wjadą procesor.- pawelecc
- Post #24
-
P
Tak wiem wtedy jest odtwarzanie bezpośrednie ale zakładałem o tym problemie na tym forum wątek i niestety nie mogę tego zrobić. Jeszcze jakiś czas temu na Mi box było dobrze a teraz nawet na mibox przycina :-( Udzielamy pomocy - Plex 100% CPU. Pomocy Panowie zauważyłem jedna rzecz ze nawet w...- pawelecc
- Post #21
-
P
Tak tylko Qnap jest na dole w salonie :( i nie mam możliwosci go podłączenia u góry do HDMI w sypialni. W sypalni mam chromecasta którego chcę zamienic na AMAZONA.- pawelecc
- Post #19
-
P
Czyli muszę tylko zmienić chromecasta na amazona abym odtwarzał mi KODI- pawelecc
- Post #17
-
P
Dzięki za odpowiedzi. Mam Mi boxa ale bez ''S''. Zainstaule dzisiaj KODI i zobacze jak działa. Mam 4 GB ramu. Mam TV samsung około dwóch lat ma i tam mam plexa(który nie zacina) , netflixa, hbo go itp.....Dwa telewizory u góry jak robie streming to tną przez PLEXA. Te u góry TV są starsze mają...- pawelecc
- Post #15