1. candidate

Pomoc Magnet link rTorrent PRO nie działa

Zgadza się ale czemu QVPN wtenczas wariuje i rozłącza VPN zamiast wznowić połączenie z nowym adresem IP ( przy konfiguracji było zaznaczone aby wznawiał połączenia ) tym bardziej ze jest zaznaczone aby używał VPN jako bramy domyślnej dla całego serwera QNAP… Ciekawe czy np na S ynology tez tak...
  2. candidate

Jeśli ktoś jest zainteresowany to mały update: - testowo zmieniłem VPN na SurfShark i tutaj nie ma żadnych problemów z linkami magnet czy znalezieniem seed/peer - niestety nie wiedzieć czemu QNAP po paru godzinach pracy rozłącza VPN i rTorrent wskakuje automatycznie standardowe IP dostawcy...
  3. candidate

Ok rozumiem . No nic będę kombinował z tym co mam …
  4. candidate

Tak według WindScribe wszystkie ich serwery pozwalają na torrent z wyjątkiem kilku krajów . Ewentualnie inny sprawdzony VPN pod torrent polecasz ? Taki który dobrze współpracuje z rTorrernt ?
  5. candidate

Niestety problem szybko powrócił - znowu to samo . Jak tylko wyłącze VPN na Qnap wszystko śmiga , żadne porty nie są blokowane itp itd torrenty wszystkie śmigają . VPN mam od WindScribe ( Open VPN )jeśli to ma jakieś znaczenie
  6. candidate

Jest ustawiony harmonogram - raz na tydzień sam się restartuje ;)
  7. candidate

Ciężko powiedzieć Router to Asus RT- AC87U - będę monitorował sytuacje ;)
  8. candidate

Nie kumam już tego rTorrenta - samo zaczęło działać a nic jeszcze nie zdążyłem zmienić LOL.... No nic póki działa nie dotykam a jeśli znowu pojawi się problem to zastosuje się do powyższych wskazówek i dam znać.
  9. candidate

Ok dzięki dam znać czy coś pomoże chociaż resetu ustawień sieciowych qnap wolałbym uniknąć ale może chodzi o przekierowanie DHT bi na routerze miałem tylko port torrent przekierowany. Rozumiem ze przekierowanie robię na IP qnap a nie bramy domyślnej ( głównego routera ) ?
  10. candidate

Dziękuje za sprawdzenie - bardziej zmierzałem w kierunku iż problem leży po mojej stronie gdzieś w konfiguracji np rTorrent / router tylko nie wiek od czego by tu zacząć ?
  11. candidate

Przykładowo do testu...
  12. candidate

Czy ktoś zna rozwiązanie na niedziałające Magnet Links w rTorrent PRO ? Ostatnio przestały mi kompletnie działać ( po aktualizacji do najnowszej wersji ) a wcześniej raz działały a raz nie - generalnie po dodaniu w rTorrent PRO linku magnet stoi na pozyskiwaniu "meta" ( czyli np...
  13. candidate

Dyskusja rTorrent PRO VPN zamknięty port

Aha no to jeśli tak ma być to spoko - dzięki za info :)
  14. candidate

Dyskusja rTorrent PRO VPN zamknięty port

Czy to jest normalne iż jak tylko przełączę ustawienia rTorrent z default gateway na VPN to mam info iż port jest zamknięty ? Na default wszystko jest ok. Porty przekierowane.
  15. candidate

Dyskusja rtorrent release 0.9.8-B1234 x86 64 problem

Mam ten sam błąd niestety - ...wersja firmware QNAP 4.5.3.1697 . TS-453A
  16. candidate

Dyskusja rTorrent Pro po chwili pracy na VPN zmienia adres IP na 127.0.0.1 i zatrzymuje pobieranie/wysyłanie

Też zmierzam ku temu iż nie jest to wina rTorrent ale nie jestem w 100 % przekonany iż nie ma on coś do rzeczy bo jeśli nie ściągałem nic rTorrentem to VPN działał na cały serwer qnap a jak tylko rTorrent zaczął ściągać to potrafił wywalić całe połączenie VPN na cały serwer więc po trochu coś ma...
  17. candidate

Dyskusja rTorrent Pro po chwili pracy na VPN zmienia adres IP na 127.0.0.1 i zatrzymuje pobieranie/wysyłanie

Zmieniłem na inny kraj i jest to samo więc odznaczyłem opcje aby VPN nie przechodził przez cały QNAP a zostawiłem tylko dla samego rTorrent i póki co jest ok. Będę jeszcze testował bo sprawa rozwojowa. Strasznie mnie tylko irytuje iż co jakiś czas są z tym problemy - przeważnie po jakiejś...
  18. candidate

IP jest zagraniczne bo zawsze to sprawdzam ( chyba że coś źle sprawdzam )- provider to WindScribe VPN - testuje jeszcze inne połączenia VPN ( inny kraj, TCP zamiast UDP, inny port ) i dam znać czy coś pomoże.
  19. candidate

WItam Otóż tytułowy problem pojawił się dość niedawno ( w przeciągu ok 2 tygodniu ). Wcześniej program działał stabilnie - jedyne co było zmieniane to firmware NASa ( TS453A ) i wersja rtorrent Pro ( zawsze staram się mieć najnowsze wersję ). Doszło do tego iż zaorałem cały serwer od nowa bez...
  20. candidate

Dyskusja QSync iPhone

Dzięki. Nie ma ciśnienia - ja też testowo w sumie bo teraz to i tak większość przechodzi bezpośrednio do "chmury" w tych czasach ale dobrze by mieć jakąś inną alternatywę w razie czego ;)