-
T
Dyskusja Qsync udostępnianie folderu.
Proszę o pomoc jak udostępnić innemu użytkownikowi folder z Qsync w którym są zdjęcia do aplikacji QuMagie.- tede80
- Temat
- qsync qumagie udostępnianie
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
T
Dyskusja QuMagie nie synchronizuje
Według opisu programu powinien usunąć zdjęcie z serwera jeśli takowe skasuje się na telefonie.- tede80
- Post #3
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
T
Dyskusja QuMagie nie synchronizuje
Mam problem z synchronizacją plików używając backupu w QuMagie, program zgrywa wszystkie zdjęcia z telefonu ale nie usuwa ich na serwerze po skasowaniu w telefonie. Proszę o pomoc.- tede80
- Temat
- qumagie
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
T
Dyskusja Niski transfer poza siecią LAN
Niestety to nie to. limit prędkości jest wyłączony.- tede80
- Post #8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
T
Niestety problem nadal nie rozwiązany, zauważyłem że na początku może przez około 3 sekundy transfer jest taki jak powinien być (~12MB/s), niestety po tych trzech sekundach drastycznie spada do 3-6MB/s, czy ktoś podrzuci jeszcze jakiś pomysł, proszę.- tede80
- Post #6
-
T
W domu wszędzie 1GB, na Qnapie zrobiony port trunking, na nim też w kontenerze mam zainstalowany speed test który pokazuje 108Mbit/s upload, w pracy sieć 1GB przy pobieraniu z Qnapa przez TC prędkość ~6MB/s- tede80
- Post #5
-
T
Po wyłączeniu jumbo frame, jest to samo, porty przekierowane to 21, 22, oraz od 55536 do 56559.- tede80
- Post #3
-
T
Panowie mam problem z Qnap TS-453D i niskim transferem poza siecią LAN, Qnap --> switch --> router, na qnapie i switchu ramka jumbo 9000, porty przekierowane, seed test na dockerze pokazuje 108Mbit/s upload, natomiast przy kopiowaniu plików przez FTP Total Commander osiągam maksymalnie połowę...- tede80
- Temat
- ts-453d
- Odpowiedzi: 8
-
T
Dyskusja MARS - Zdjęcia Google
Dzięki za podpowiedź, czy wiesz może jaki jest format końcowy pliku po wyeksportowaniu poprzez Google Takeout? *.zip czy pojedyncze pliki źródłowe?- tede80
- Post #3
-
T
Dyskusja MARS - Zdjęcia Google
Dzień dobry, czy ktoś wie czemu zdjęcia i filmy po pobraniu na QNAP mają niższą jakość niż na dysku google? Filmy 4K na dysku google mają ~120MB, ten sam film na QNAP ma ~10MB, zdjęcia to samo :( Według mnie nie można tego nazwać backupem skoro nie jest to kopia 1:1.- tede80
- Temat
- backup google mars zdjęcia
- Odpowiedzi: 4
-
T
Recenzja Firmware 4.5.1 problemy?
Zapewne po świeżej instalacji systemu zezwoliłeś na połączenie SSH w ustawieniach QTS :)- tede80
- Post #9
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
T
Jakie masz teraz objawy?- tede80
- Post #7
-
T
Downgrade do poprzedniego, który działał stabilnie, w moim przypadku 4.5.1.1495- tede80
- Post #5
-
T
Mam to samo, postawiłem system od nowa i same problemy z serwerem :( Po restarcie świeżego systemu Qfinder potrafi wykryć serwer po godzinie. Na samym początku dioda LAN mruga ale po chwili podczas uruchamiana systemu już jest nieaktywna :( Udało się zalogować i zrobić downgrade, puki co...- tede80
- Post #3
-
T
Dyskusja Przetestowane pamięci RAM do QNAP - nowe moduły
QNAP TS-253Be Potwierdzam sprawne działanie 2x8GB Kingston HyperX DDR3L SO-DIMM 8GB 1600MHz CL9 (HX316LS9IB/8)- tede80
- Post #3
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
T
Dyskusja Kopia zapasowa ustawień systemu.
No właśnie, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, po prostu spróbuję i dam znać czy jest taka możliwość, chyba system się nie wysypie przy takiej próbie. Spróbowałem i niestety nie ma takiej możliwości, wyskakuje informacja "Nie udało się przywrócić ustawień" :-(- tede80
- Post #3
-
T
Dyskusja Kopia zapasowa ustawień systemu.
Witam, Panowie czy tworząc kopię zapasową ustawień systemu na serwerze TS-231P będę mógł z powodzeniem przywrócić ją na TS-253Be? https://photos.app.goo.gl/ZWqYfhPcWAtnoZck9- tede80
- Temat
- kopia kopia zapasowa ts-231p ts-253be zapasowa
- Odpowiedzi: 2
-
T
Cześć ;)
Cześć to ja, szczęśliwy posiadacz QNAPA :) Wesołych Świąt! :Dowidzenia:- tede80
- Temat
- czesc
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Witaj nieznajomy!