-
Dyskusja PLEX transkodowanie sprzętowe TVS-682 i Geforce 1050 Ti
Na razie myslalem ze CPU intela wystarczy W sumie racja. Musze sie pozbyc 4K materialow- noreczek
- Post #9
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Ten opis jest ze strony Qnap konkretnie przy modelu TV-682 i3 TVS-682 - Features the TVS-682 delivers superior real-time 4K (H.264) and 1080p video transcoding to convert videos to universal formats that can be smoothly played on PCs, mobile devices and Smart TVs. Supported formats for...- noreczek
- Post #6
-
Dzieki SiewcaRyżu: Przed wymianą procesora z i3-6100 jestem przekonany ze mialem hardware transcoding. Wg opisu producenta: 4K jest sprzetowo obsługiwane. Nie wiedziec czemu po zmianie na I7-6700K przestał mi Plex działać w trybie hardware dla 4K.- noreczek
- Post #4
-
Hej. Poradziłeś sobie z tym kodowaniem ? Udało ci się uruchomić w 4K ? mam ten sam Qnap, ten sam CPU i7 - 6700K. Przesiadłem się z i3 - 6100- noreczek
- Post #2
-
Dyskusja Kompatybilność TV-x82 z intel 8th gen
Przystane na 6700 wiec tylko mocno zastanawiam sie pomiedzy 6700 a 6700K. Te na pewno pojda. Jak patrze na benchmarki to wolniejsze od serii 7700 sa tylko o 10-15%. Nie ma wiec tragedii- noreczek
- Post #13
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
@gekko44 Dzieki za info. Sęk w tym, że w moim jest starszy i3-6100 a I7-7xxx to juz o klase wyzej. Czy również ten sam bios ? Jedyne moje obawy to ze mam jakas stara wersje biosu. Poza marginesem nie wiem nawet skąd pobrać nowsze wersje bo na stronie Qnapa nie ma.- noreczek
- Post #11
-
Hej Simryc, Czy aktualizowałeś może bios w TVS-682 ? Porównuje mojego nasa z tym ktory ty miales i mam inna wersje biosa. Pytanie czy na moim QNAPIe z procesorem 6100 tez by bujnął ten 7700 z TDP 65W ?- noreczek
- Post #9
-
Archiwum Jaki Raid wybrać i co będzie najbardziej korzystne w moim przypadku
Witam. Mierzę się z następującym dylematem. Mam 2 dyski po 2TB każdy pracujące jako RAID1. Za parę dni będę miał 2 dyski po 5TB oraz 2 dyski 8TB. Po pierszwe chciałbym z tych 2 dysków 2TB starych przerzucić wszystko lącznie z systemem (nie tracąc żadnych danych na nowe dyski 2x5TB) i tu...- noreczek
- Temat
- archiwizacja migracja migracja danych raid
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)