-
Dyskusja aplikacje nie instalują się
1 uszkodzony profil /etc/config/.qos_config wywalić całą zawartość : - czy mogę krok po kroku, jak wywalić całą zawartość? 2 jakiej user przeglądarki używa?: - firefox 153.0 (64 bity) z pod win11 3 czy z poziomu konta admin widzi appke?: - (czy chodzi o admina "admin" - to jest wyłączone...- YePiii
- Post #12
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
tak właśnie to wygląda: wybieram sobie jakąkolwiek aplikacje z app center ze statusem "zainstaluj" - instaluje się do 100% (nawet pojawia się komunikat że zainstalowane) po czym nie mogę tego odnaleźć ani na pulpicie, ani w rozwijalnym menu, a w app center nadal jest status "zainstaluj" z app...- YePiii
- Post #10
-
dziękuję - udało się, ... czyli to problem z dostępem, bo z app center i ręcznie po zalogowaniu lokalnie do qts konto z grupy admin nadal - nadal nie instaluje się - czy jakoś można to ustawić w qts?- YePiii
- Post #7
-
używam przeglądarki firefox i loguje się po lokalnym IP na konto należące do grupy administratorzy (oryginalny admin jest wyłączony w związku z zaleceniami qts)? zrobiłem i podczas instalacji pojawił się permission denied: Link service start/stop script: QTailscale.sh ln...- YePiii
- Post #5
-
Dzień dobry, Co może być przyczyną że aplikacje z app center nie instalują się tzn.: postęp instalacji dochodzi do 100% ale to na nic - nie zmieniają statusu na zainstalowane tylko nadal jest "zainstaluj" - próbowałem tak kilka razy z Q Container Station i Tailscale. Próbowałem również ręcznie...- YePiii
- Temat
- app center tailscale
- Odpowiedzi: 13
-
Archiwum qmusic i multimedia console
Hi, mam problem z tagami plików flac, tzn qmusic przy niektórych plikach które w folderach składają się na dany album muzyczny wyświetla mi nieznany album, przy niektórych nieznany wykonawca, a przy niektórych nieznany wykonawca, album i utwór - są też takie gdzie wszystko jest ok. Przeglądam...- YePiii
- Temat
- multimedia multimedia console qmusic
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja problem z mycloud
ok. jeśli ktoś zbiera info o ruterach które nie działają poprawnie z upnp w konfigurowaniu myqnapcloud toi jednym z nich jest router totolink a3002ru v1, ale wystarczy wyłączyć upnp i skonfigurować virtual server ręcznie - wtedy muzyka gra :muzyka:- YePiii
- Post #3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja problem z mycloud
Witam, Gdy wpisuje nazwamojegoserwera.myqnapcloud.com wyświetla się strona z logowaniem do mojego routera zamiast do qnapa. W aplikacji myqnapcloud wszystko jest ok, tzn. status rutera jest zielony, test łączności z internetem jest zielony, automatyczna konfiguracja rutera upnp jest ok. Mam też...- YePiii
- Temat
- myqnapcloud port forwarding problem upnp
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)