-
Dyskusja Wyświetlanie mapy w Photo Station
Chyba tak nie jest, bo po pierwsze nie mam komunikatu jaki cytujesz, a poza tym jak edytujesz zdjęcia w Photo Station to mapa Googla wyświetla się prawidłowo, można ją przesuwać zmieniać skalę itd., nawet zapisać w danych exif zdjęcia nową pozycję geograficzną. Na podglądzie dla usera któremu...- sliwa
- Post #3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Wyświetlanie mapy w Photo Station
Witam, Na Photo Station mam zdjęcia z geolokalizacją. W info o pliku widać współrzędne, po ich kliknięciu otwiera się mapa Googla ale nic z nią nie można zrobić: ani przesunąć ani zmienić skali. Czy ten typ (Photo Station versja 5.7.8 build: 20190315) tak ma, czy też to błąd w moim QNAP-ie, a...- sliwa
- Temat
- photo station station wyświetlanie
- Odpowiedzi: 3
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Poszukuję klienta sftp dla QNAP'a TS 439Pro
Jeszcze nie. Na razie testujemy na klasycznym ftp- sliwa
- Post #11
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Jak go używać, skonfigurować? Nie jestem biegłym linuksowcem- sliwa
- Post #9
-
OK. Może być shell. Wszystko jest w systemie czy trzeba doinstalować do shella pakiety? Znajdę gdzieś opisy konfiguracji?- sliwa
- Post #7
-
W usługach sieciowych (QTS wersja 4.2.2) mam włączone zezwolenie na połączenia ssh oraz SFTP ale jakiegoś klienta nie widzę. Pewnie powinienem coś doinstalować.- sliwa
- Post #5
-
Dzięki za zainteresowanie. Niestety jest to narzucone przez ten zewnętrzny magazyn (Platon4). SCP chyba mógłby być, ale muszę to obgadać z administratorem serwisu.- sliwa
- Post #3
-
Witam, proszę o pomoc w znalezieniu klienta sftp dla QNAP TS 439pro. Jest mi potrzebny do cyklicznego przesyłania plików z jednego folderu na zewnętrzny magazyn danych. Mile widziana możliwość tworzenia harmonogramów. Niestety poszukiwania na forum kończą się klapą - ostanie takie wpisy są 2009...- sliwa
- Temat
- color klienta rsync sftp
- Odpowiedzi: 10
-
Witam wszystkich
Jestem administratorem systemu informatycznego w jednostce samorządowej od prawie 10 lat. W tym czasie dorobiłem się 4 QNAP-ów. Czas więc zaistnieć :-) Wojtek- sliwa
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Przy piwie Qnap i Hyper-v po iSCSI
Szybka była bo natychmiast po przeczytaniu :-) jak na razie robię backup całego LUN-a na innego nasa (też QNAP). Raz w tygodniu ręcznie eksportuję maszyny wirtualne spod Managera Hyper-V na inny dysk (USB 3.0 1TB). Znalazłem w necie taki sposób...- sliwa
- Post #4
-
Przy piwie Qnap i Hyper-v po iSCSI
Czołem, od mniej więcej roku mam taki układ w eksploatacji. Na QNAP TS-EC879U-RP z 8 dyskami po 4 TB każdy, pierwotnie w RAID5 (po 4) a od 2 tygodni w RAID10 (też po 4) mam 3 TB LUN do Hyper-V (na Windows DataCenter 2012R2) po iSCSI. Na tym LUN mam 10 maszyn wirtualnych - wszystko: konfiguracja...- sliwa
- Post #2
-
Archiwum Jak można odzyskać usuniete dane?
Pytanie jak w temacie. Użytkownik usunął mi 3 foldery z dokumentami z QNAPA (4 dyski w RAID5) Niestety kosz sieciowy pusty. Jak można odzyskać te dane? Do QNAP'a mam pełny dostęp, działa normalnie. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc SliwaZałatwione, poczytałem spokojnie forum i R-Studio załatwia...- sliwa
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Hurtowe usuwanie danych
To co pokazałeś w mc jest super. I mogę wykonywać operacje na znalezionych plikach :-) Zrobiłem modyfikacje polecenia od SiewcaRyżu: /opt/bin/find /share/Users/ -name "*.bak" -exec ls -la -h {} \; > /share/users/smieci.txt Więc mam to w pliku tekstowym, a rozmiary plików są w ludzkich wymiarach...- sliwa
- Post #8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Żeby tylko średnik :-) Musiałem jeszcze pokombinować ze ścieżką do users, a potem zapomniałem, że linux rozróżnia wielkie i małe litery. Dzięki wskazówkom od Silasa doinstalowałem sobie mc, więc teraz w putty widzę wszystko. Tak to jest z Windziarzami ;-) Ale wyszukiwanie działa :-). Zapewne...- sliwa
- Post #6
-
Witam, Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Zainstalowałem Optware, potem przez putty połączyłem się z QNAP (u mnie nas03) i zrobiłem to co poniżej (tekst skopiowany z putty) Z tego rozumiem, że findutils został pomyślnie zainstalowany, więc polecenie find powinno działać. Mój zamiar to znalezienie...- sliwa
- Post #4
-
Witam, Na TS469U-RP mam w folderze Users 70 folderów użytkowników. Użytkownik jest właścicielem takiego folderu i ma pełne prawa do tego folderu i jego zawartości. Z tego wynika, że może m.in. otwierać na swojej stacji roboczej (windows xp i 7) pliki do edycji w aplikacjach. Niestety niektóre...- sliwa
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 9
-
Dyskusja TS-439U-RP problem z przywróceniem ustawień systemu
Witajcie, można mnie traktować jako nowego na forum, chociaż czytam je regularnie i kilka razy znalazłem tu rozwiązanie drobnych problemów z moimi QNAP'ami. Teraz mam problem i nie widzę rozwiązania. W TS 439u-rp z RAID 6 zaczęły się "sypać" dyski . Zrobiłem kompletny backup nas-to-nas...- sliwa
- Temat
- backup raid ts-439u uprawnienia windows
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)