-
P
QNAP TS-509 Pro Turbo NAS i obsługa iSCSI oraz szyfrowania..
o iSCSI można by doktorat napisać. Ciekawa i dość nowa technologia która się łatwo przyjęła. Pozwala "spiąć" dyski SCSI poprzez sieć w jeden logiczny wolumen. http://pl.wikipedia.org/wiki/ISCSI http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI http://www.google.pl/search?hl=pl&q=isc ... Szukaj&lr=- polityk
- Post #6
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
Instruktaż/Tutorial Ręczny upgrade firmware'u
czemu uwalic? wole to niz update przez neta...- polityk
- Post #6
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
P
eee no co ty.... jak na to wpadles? sam to zauwazylem tylko to niczego nie tlumaczy. zipa tez nie rusza. sory ale mam troche zwalony humor.- polityk
- Post #4
-
P
a u mnie wywala bledy :/ Using 120-bit encryption - (QNAPNASVERSION4) Error reading file .tgz ! /bin/tar: .tgz: Cannot open: No such file or directory /bin/tar: Error is not recoverable: exiting now /bin/tar: Child returned status 2 /bin/tar: Error exit delayed from previous errors ls: : No...- polityk
- Post #2
-
P
Problemy z Panelem Zarządzania Użtkownika
coś mi tu nie gra.... o co ci chodzi mówiąc, że "skąd on wie że mu dałem nazwe paweł" ?? i o co chodzi z tą samą nazwą na każdym laptopie ? klikajac na folder w miejscach sieciowych windows spyta o login i hasło, wiec jesli syn go nie zna to nie wejdzie.... błąd na 99,999% tkwi na Qnap'ie. od...- polityk
- Post #9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
P
problem z wyłączeniem web file manager'a
tak ;] postawiłem tam linksysa, ale w moim chyba nie ma tej opcji, w kazdym razie nie znalazlem edit: "block anonymous internet requests" mam tą opcje włączoną, jak poczytalem to chyba to masz na myśli i powinno poza pingami blokować portscany.- polityk
- Post #5
-
P
tylko to nie chodzi o port 80 tylko ogólnie o port na którym stoi zarządzanie. mogę ustawić porty bardzo wysoko, ale i tak uparciuch będzie skanował do 65535 i jak znajdzie www na wysokim porcie to od razu wlezie. wtedy mu sie qnap ładnie przedstawi włącznie z wersją firmwaru :/ i może być...- polityk
- Post #3
-
P
Problemy z Panelem Zarządzania Użtkownika
1) zakladsz użytkowników 2) zakladasz katalogi 3) nadajesz prawa - uważaj na prawa grupowe żeby nie pomieszać. cos zle robisz, bo u mnie dziala ;p jakie masz systemy ?- polityk
- Post #4
-
P
Chciałbym aby po wejściu na NAS przez www stronka startowa pokazywała jak najmniej. Niby wyłączyłem serwer www i web file manager, ale na tej właśnie stronie nadal widnieją do nich przyciski... Wprawdzie jest komunikat po kliknięciu, że usługa nie włączona, ale wolałbym żeby przycisków w ogóle...- polityk
- Temat
- web file manager
- Odpowiedzi: 5
-
P
Instruktaż/Tutorial Zmiana config'a ProFTPD (proftpd.conf)
tyle mi daje ftp.sh Usage: /etc/init.d/ftp.sh {start|stop|restart|reconfig} ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- może jeszcze napisze o co mi w efekcie chodzi: Potrzebuje jeden z katalogów dostępnych na FTP...- polityk
- Post #4
- Forum: Wiki & FAQ
-
P
Instruktaż/Tutorial [Optware/Ipkg] - Ręczna instalacja - Zbiór paczek linuxowych! [TS-109/209/409]
Re: [Optware/Ipkg] Zbiór paczek linuxowych! (Midnight Commander) bo chwilowo nie mam dostępu do webowego interfejsu, Qnap stoi w firmie na 2gim końcu miasta, a dopiero po zamknięciu jak nie jest potrzebny mogę nad nim popracować. Musze przestawić router żebym mial dostęp do weba. mniejsza...- polityk
- Post #4
-
P
Instruktaż/Tutorial [Optware/Ipkg] - Ręczna instalacja - Zbiór paczek linuxowych! [TS-109/209/409]
Re: [Optware/Ipkg] Zbiór paczek linuxowych! (Midnight Commander) Zainstalowałem MC według opisu i wszystko byłoby super gdyby nie to, że po restarcie mi "wcięło" MC :/ Nie da sie nic zachować na tym linuchu ??- polityk
- Post #2
-
P
Instruktaż/Tutorial Zmiana config'a ProFTPD (proftpd.conf)
Witam! Na wstępie zaznacze, że w temacie Qnap'ów jestem nowy :] Potrzebowałem zmodyfikować ustawienia serwera FTP na TS-409 i na moje szczęście znalazłem tam zainstalowany PROFTPD. Oczywiście miałem problem z zachowywaniem configa i znalazłem to forum :] W moim przypadku po edytowaniu konfiga...- polityk
- Post #2
- Forum: Wiki & FAQ