1. kasownik

Dyskusja Unifi Network Application - nie działa

Coś się ruszyło krok dalej, po paru restartach Mongo, Unifi wreszcie zaskoczył, bo wcześniej pisał, że nie wykrył bazy. Ale za to wywala jakieś błędy. [migrations] started [migrations] no migrations found usermod: no changes ─────────────────────────────────────── ██╗ ███████╗██╗...
  2. kasownik

OK, to wylosuję inne pudełko do testów, z i7, ten na którym to testowałem stoi i nic nie robi, więc chciałem się na nim pobawić, ale jak widać się nie da. Czy jeśli Unifi będzie w najnowszej wersji, czyli 9.2, to MongoDB może być w wersji 8? Wg. dokumentacji do MongoDB nowe wersje Unifi...
  3. kasownik

Dzień dobry! Próba postawienia kontrolera na podstawie tutoriala Instruktaż/Tutorial - unifi network application nie udała się 😭 Wydaje mi się, że baza MongoDB nie działa, w logach pisze, że wersja 5.0+ wymaga AVX od CPU, próbowałem obniżyć wersję silnika na 4.4 ale krzyczy dalej to samo...
  4. kasownik

Dyskusja Error 500 przy probie uruchomienia kontenera

Przy próbie uruchomienia 2 kontenerów dostaje komunikat "Uruchomienie aplikacji nie powiodło się. 500 Server error......" Zrzut ekranu w załączniku. Jeszcze pare dni temu wszystko działało, co mogło wybuchnąć? Jak to naprawić?
  5. kasownik

Dyskusja Pytania dot. QuFirewall - Jak zabezpieczyć serwer?

Jak na routerze mam tylko port QTS Web SSL i Plex przekierowany na QNAP to musze te reguły dodawać, potrzebny mi w ogóle QuFirewall?
  6. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

mea culpa na razie wszystko idzie na domyślnych ustawieniach, żadnych katalogów nie tworzyłem, musze się w takim razie przekopać przez dokumentacje, bo nie zauważyłem tego na docker hub ;) Dziękuje bardzo za pomoc, problem został rozwiązany, co prawda nie tak jak myślałem, ale działa :D
  7. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

Chcę zmienić domyślny port kontrolera Unifi https://help.ui.com/hc/en-us/articles/218506997#h_01FENVFDGMB10GH1E01W8GVCDS gdzie szukać pliku system.propierties gdzie jest konfiguracja dla kontrolera? Gdzie szukać plików logów w kontenerze np?
  8. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

WatchTower utworzony przez portainer wreszcie działa, kontroler unifi poszedł i udało się odtworzyć konfigurację. Nie miałem kontenerów a teraz mam 3 ;) To nowe pytanie, gdzie szukać plików, jak chcę ręcznie poprawić coś w konfiguracji np. kontrolera unifi ???
  9. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

Już zrobiłem, znalazłem linka do tutka wcześniej i już działa :D Nie mogę tylko zwalczyć tego watchtowera, żeby się nie stopował. ;(
  10. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

no niestety, startuje i zatrzymuje się z identycznym komunikatem jak wyżej :( już na koncie admina robione spróbuję tego portainera, może też jakiś tutek zrobisz? ;)
  11. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

watchower czy watchtower? Przyjrzę się temu, generalnie unikałem kontenerów, ale chyba przed tym nie ucieknę :( Tak wygląda konfiguracja przy tworzeniu kontenera: Name WatchTower Command docker run -d -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock containrrr/watchtower Runtime runc Auto start...
  12. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

Nie, konto admina jest wyłączone, robię to na koncie użytkownika z nadanymi prawami admina, nie wystarczy?
  13. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

uruchamia sie i wyłącza, tak ma być? DEBU[0000] Sleeping for a second to ensure the docker api client has been properly initialized. DEBU[0001] Making sure everything is sane before starting DEBU[0001] Retrieving running containers DEBU[0001] FIXME: Got an status-code for which...
  14. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

Możesz to rozwinąć? ;)
  15. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

coś już znalazłem ;) Jak skonfigurować kontroler UniFi w aplikacji Container Station? a jak wygląda potem aktualizacja do nowej wersji?
  16. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

No cóż, chciałem, żeby było prosto ;) Spróbuję.
  17. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

QPKG, na obu
  18. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

co masz na mysli?
  19. kasownik

Pomoc Unifi brak dostepu

na drugim QNAPie, gdzie kontroler działa jest takie samo IP :(