-
Artykuł Netbak PC - zrób kopie zapasową w całej firmie komputerów PC i Windows Server - ZA DARMO!
Doberek. Rozumiem, że wersji dla Linuksa nie ma i nie będzie?- pps
- Post #4
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
[Stable] QTS 4.2.1 Build 0419 | ARM & x86 !~ TDS-16489U/X80/X80U
To nie wróży poprawy... :|- pps
- Post #12
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Hidden, czy nie hidden... To nie ma nic do rzeczy. Jeśli ani na bieżącej wersji FF, ani na bieżącej wersji Chrome'a, ani też na tandetnym Edge'u aplikacja jest "nieklikalna", to jak inaczej miałbym to interpretować? Mam szukać przeglądarki, z którą App Center zadziała? No raczej nie tędy...- pps
- Post #10
-
Doberek. Też dorzucę swoje trzy grosze. Po aktualizacji firmware'u aplikacje w App Center są "nieklikalne". Nie można nic nowego zainstalować, ani odinstalować. QNAP 259Pro. Pozdrówka. PS. To nie kwestia przeglądarki, efekt jest taki sam dla FF, Chrome i Edge.- pps
- Post #8
-
Instruktaż/Tutorial Ubuntu LTS version into your QNAP NAS (chroot/native)
Niczym? Pytam poważnie. Może chociaż repozytoria jakieś aktualniejsze... Bo nie wiem, czy faktycznie się za to zabierać.- pps
- Post #4
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Instruktaż/Tutorial Ubuntu LTS version into your QNAP NAS (chroot/native)
III-1. 3. - wrong url: http://mirror.esc7.net/pub/Ubuntu/pool/main/d/debootstrap/debootstrap_1.0.40~precise2_all.deb Silas, sprawdzisz? Dzięki.- pps
- Post #2
-
Download [Release Candidate] QTS 4.1.0 Build0402 | ARM & x86
"Later", znaczy kiedy? ;) -
Dyskusja Jak odzyskać dane z dysku włożonego do kieszeni QNAP
Wg mnie pozostaje tylko opcja wrzucenia dysku do kieszeni lub bezpośrednio do kompa i zapuszczenie jakiegoś programu do odzyskiwania danych...- pps
- Post #2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze z X Window, OpenMediaVault oraz Ajenti dla platformy x86
Hmmm... Problem w tym, że "po drodze" nie dodawałem nic od siebie - tylko twoja instrukcja. Jest jednak minimalny progress, przynajmniej 'ps' działa, bo przy wcześniejszym chroot /share/debpool/squeeze nie działał. Teraz jest tak: [/] # chroot /deb/squeeze [\w] # ps PID TTY TIME CMD...- pps
- Post #34
-
Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze z X Window, OpenMediaVault oraz Ajenti dla platformy x86
Dzięki. Zacząłem procedurę instalacji (step by step wg instrukcji). Końcowa faza wykazuje jednak pewne niepokojące fakty: ##--> Debian Native Environment Services Control Program ....... <--## ---------------------------------------------------------------------- $ /env.init...- pps
- Post #32
-
Nic z tego. Kiedy sobie klikam, to albo brak (404), albo permission denied (403). I w roocie nie ma katalogu sites. Wrrr...- pps
- Post #29
-
Ech... A miałem sobie w łikęd odpocząć... A tu się taki temacik trafił :D Dzięki! P.S. Szefie, dostaję 404 na http://pool.qnapclub.pl/projects/packages/debian/native/intel86/squeeze.tar.gz- pps
- Post #25
-
Kawa i papierosy Nadchodzi QTS 4.0
Poza tym nie działa ani Photo Station, ani Music Station.- pps
- Post #10
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Aaa, i brakuje mi wyświetlonych url-i przy pakietach qpkg. "Launch" to mało ;)- pps
- Post #9
-
Co do automatu, to nie wiem - trochę wody musi upłynąć, ale na pewno nie działa opróżnianie ręczne. Niby zaczyna, pokazuje się "Applying, please wait..." i zwisa - nic się nie dzieje, a na pewno nic nie usuwa. Musiałem przez putty...- pps
- Post #8
-
Hmmm... Wygląda na to, że nie działa opróżnianie kosza sieciowego.- pps
- Post #6
-
OK, dzięki za info. To ja dziś też jednak spróbuję, choć mam mieszane uczucia po tym, co można poczytać na oficjalnym anglojęzycznym forum (że to tylko ładniejszy papierek na przeterminowane ciasto). I albo zostawię to QTS 4.0, albo spróbuję qnology ;)- pps
- Post #4
-
Cześć. 1) Czy zauważyłeś jakieś problemy z kompatybilnością pakietów QPKG? 2) Czy robiłeś "clean install", czy też udał się upgrade (tzn. bez dotykania dysków i danych)? 3) Jak wygląda responsywność UI w porównaniu do wersji 3.x? 4) Czy w 4.0 nadal występuje przypadłość wprowadzona w 3.8, tj...- pps
- Post #2
-
Brak katalogów "Q"
A nie lepiej zrobić linki symboliczne? Np. dla Download/Qdownload: Putty -> ln -s /share/Download /share/Qdownload- pps
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD