-
Pomoc Boxafe - czy to działa ?
W takim razie czas na integrację z tą aplikacją i zobaczymy jaki efekt będzie. Dziękuję za informacje- wilku1
- Post #5
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Mam Microsoftowej 365. Ten backup robisz tylko dla jednego konta na gmailu czy całą organizację. Mało jest informacji i do niedawna była to wersja beta. Mam powyżej 100 użytkowników, więc ciekawy jestem jak to działa. Aby się nie okazało że po podłączeniu do office365 znikną mi maile i inne...- wilku1
- Post #3
-
Witam, Czy ktoś tego używa, jeżeli tak to proszę o ocenę. Sprawdza się to rozwiązanie. Ciekawy jestem waszych opinii. Pozdrawiam Robert Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1466 Model serwera: QNAP TVS-871U-PR- wilku1
- Temat
- app center color działa
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja File Station - brak możliwości udostępniania
OK, to jeszcze rozumiem. A co do udostępniania zasobów poprzez "Podziel się" to nie dziwne jest że nie na wszystkich użytkownikach jest? Ewentualnie może jest jakieś parametr, uprawnienie który za to odpowiada. Pozdrawiam- wilku1
- Post #5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dziękuję za odpowiedź. Moje obserwancie: 1. Na swoim koncie nie mam choć korzystam z konta admin 2. Na drugim koncie gdzie jest to konto w grupie administratorów jest ta możliwość ale tylko w folderach poniżej głównych. Tak jak w Twoim przykładzie Folder Download - nie ma możliwości Download...- wilku1
- Post #3
-
Witam, Nie wiem co jest przyczyną ale z File Station nie mam możliwości (brak ikony) udostępnienie zasobów. Zauważyłem że przy uruchamianiu aplikacji pojawia się na chwilę ale później znika. Może macie jakiś pomysł. Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 0435 Build 20171230 Model serwera...- wilku1
- Temat
- brak file station ts-563
- Odpowiedzi: 6
-
Pomoc Replikacja danych z wykluczeniem konkrentych folderów
Witam Dziękuję za podpowiedź, Działa- wilku1
- Post #9
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Witam, Co do kosza to raczej kasowanie i przenoszenie nie wchodzi w rachubę. Jest on potrzebny a przy okazji rozrasta się bardzo szybko. Aktualnie zwartość kasowana jest ręcznie. To dotyczy tak naprawdę wszystkich koszy które są uruchomione. Nawet na sztywno jestem wstanie to zadeklarować aby...- wilku1
- Post #7
-
Dziękuję z szybką odpowiedź mam wątpliwość a mianowicie : W modelu TS-453 Pro jest opcja serwera RRTR natomiast na starszym urządzeniu TS-209 Pro u tej opcji nie ma. Wersję firmware jest najnowsza jaką można zaktualizować Version 3.3.3 build 1003T. Uruchomiłem z funkcją FTP, natomiast do...- wilku1
- Post #3
-
Witam Wszystkich
Czuje się jak na morzu z tym pozdrowieniem :)- wilku1
- Post #3
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Witam Wszystkich
Witam, Od 2008 rozpocząłem przygodę z qnap-em model TS-209 Pro nie dawno dokupiłem TS-453 Pro. Muszę stwierdzić że maszyny działają bezproblemowo. W modelu starszym wymieniłem tylko wentylator bo zaczął głośniej działać, ale nie ma co się dziwić od 2008 roku do teraz 24 godziny na dobę to...- wilku1
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Witam, Posiadam 2 qnap-y, różne modele (starszy, nowszy) w których mam uruchomioną usługę replikacji -działa tak jak powinno. Ze względu na mniejsza pojemność starszej maszyny muszę uruchomić replikację z wykluczeniem konkretnych folderów np: @Kosz. Przeglądając możliwości konfiguracyjne przez...- wilku1
- Temat
- replikacja
- Odpowiedzi: 8