do niedawna również tak bym odpowiedział...
niestety QNAP ma beznadziejne aplikacje mobilne :/
1. Zupełnie nie radzi sobie z synchronizacją, dlatego najlepszą opcją jest pomijanie plikó o tych samych nazwach :/
2. Co jakiś czas pojawiają się błędy w transferze :/
3. Po przerwaniu transferu większego pliku oczywiście appki Qnapa nie obsługują wznawiania, to będąc za granicą okazało się dla mnie kosztowne (przesyłając wielokrotnie od pocżatku pliki video wielkości 0.5-1GB) :/
4. Do tego można dodać, że UX appek jest na tyle beznadziejny, że w wypadku błędu transferu można z równą łątwością usunąć sobie zadania do transfwru jak i zakończone zadania...
5. Nie zapominajmy, że jak taki częściowo przesłąny plik trafia na serwer to w QuMagie dzieją się cuda - np. miniatury od innych plików pojawiają się przy innych plikach i generalnie problemy z bazą...
Cały czas odnoszę wrażenie, że większość oprogramowania od Qnapa piszą studenci i są w wiecznej wersji beta...
Dlatego jeśli ktoś ma jakieś sensowne oprogramowanie do przesyłania danych z komórki na Qnapa i do prowadzenia biblioteki zdjęć/filmów jako alternatywa do QuMagie to chętnie przyjmę rady i zastąpię oprogramowanie Qnapa czymś rozsądnym...
Na razie poza Qnapem na różnych systemach używałem syncthing i chyba spróbuję postawić kontener z syncthing na Qnapie - bardzo fajnie mi dotychczas np. przesyła filmy i zdjęcia na inne komputery z komórki czy tez umożliwia mi czytanie ebooków na tablecie z foldrów na komputarach - jest to system rozproszony, więc jak np. zdjęcie z komórki trafi na 1 komputer to na nastepny jest już ściągane z komputea i komórki i podobnie z czytaniem ebooków na tablecie (wystarczy jedno źródło). Syncthing jak na razie nie sprawia mi żadnych problemów i łączę nim komputery, tablety, telefony zarówno lokalnie jak i przez internet... Nie wiem czy qnapowy Qsync ma z nim jakieś szanse (jeszcze nie testowałem, ale nie wiem czy nie szkoda mi na niego czasu skoro mam sprawdzone rozwiązanie na innych urządzeniach, a wobec przygód z innymi programami, to trudno mi zaufać kolejne aplikacji od Qnapa...