automatyczne wylogowanie

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika wiezowiec, 21 Kwiecień 2008.

Ładowanie...
  1. wiezowiec
    Offline

    wiezowiec Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam
    mam problem, TS-209 autoamtycznie wylogowuje uzytkownikow. robi to w bardzo nieregularny sposob, raz po paru minutach a innym razem po paru godzinach. przy próbie ponownego zalogowania czesto pojaiwa sie komunikat, ze nie mozna sie logowac wielokrotnie. pomaga oczywiscie restart kompa ale to bardzo utrudnia prace. szukalem na forum QNAP ale nie znalazlem odpowiedzi. problem mial tylko jeden koles tylko nie bylo odpowiedzi.

    pozdrawiam
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    chodzi o zamapowane dyski w sambie?

    ile uzytkownikow ma taki problem i jakie maja osy
    prosze takze podac kazdego usera login na nasie i nazwe konta w windowsie

    jaka wersja fw w tym ts?
     
  3. wiezowiec
    Offline

    wiezowiec Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    nie ma mapowanych dyskow, urzytkownicy wchodza przez skrot do udostepnionego zasobu.
    wszyscy urzytkownicy Windowsowi maja ten problem, sa dwa kompy Mac i u nich nic sie nie dziej. Sytstemy to Windows XP i Home, firmware ostatni (2.0.1 Build 0324T). Loginy Windows i Qnap sa inne.
    Dzisiaj zauwazylem, ze jak wejdzie sie na NASa przez zmapowany dysk to wszystko dziala pieknie (przynajmniej przez pare godzin, nikt na razie nie dzwonil)
    Chodzi mi o TS-209 (nie PRO)
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    jesli sie dobrze rozumiemy to moge powiedziec jedno...
    Windowsy nie zapamietuja hasel dla niezamapowanych dyskow sieciowych - mialem to samo
     
  5. wiezowiec
    Offline

    wiezowiec Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wczesniej byl Linux w sieci, ktory udostepnial dokladnie to samo co teraz NAS. Tez dzialalo na Sambie i nic sie nie wywalalo. Przynajmniej dobrze, ze nie wylogowuje z mapowanego dysku.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:29
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Powiem szczerze ze nie wiem co powiedziec. Ja potrafilem miec na Windowsie problemy nawet z zalogowaniem automatycznym na zamapowane katalogi samby.

    Jesli mialem login w Windows'ie: SiLAS, login do zamapowanego dysku: SiLAS - na Windows Vista zawsze byl problem i kiedy chcialem wejsc w zamapowane katalogi musialem podawac login i haslo - a czesto bylo tak ze to nawet nie dzialalo i musialem sie logowac na innego uzytkownika. Wystarczylo zmienic nazwe uzytkownika po stronie NAS'a i wszystko dzialalo pieknie ladnie.

    Dlatego sam po tych problemach nie wiem co powiedziec na ten temat :)
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. wylogowanie z ts