Rozwiązany Błąd przy rozpakowywaniu w Transmission

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by Moyrez, Dec 21, 2013.

Loading...
  1. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam pewien problem z wtyczką rozpakowującą w Transmission, a mianowicie po ściągnięciu w całości pliku, wtyczka załącza się tworząc katalog docelowy (w katalogu, gdzie znajduje się spakowany plik), ale niestety dalej wyrzuca błąd - w logach wygląda ona tak:
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    @rithienrithien wołają Cię ;) Transmission :D
     
  3. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To żeby sprawa była do końca jasna chodzi o wersję 2.82 :D
     
  4. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Czy udało się rozwikłać problem samodzielnie?
     
  5. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Niestey nie, czekam na pomoc :)
     
  6. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Czyli reasumując jest problem z automatycznym rozpakowaniem archiwum, w związku z tym moje pytanie: czy próbowałeś samodzielnie rozpakować taki plik logując się do konsoli? Jeśli nie to spróbuj i daj znać jak poszło.
     
  7. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przez konsole nie próbowałem bo przyznam szczerze nie wiem jak, natomiast przez file station idzie bez problemu.
     
  8. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Temat powraca jak bumerang ...
     
  9. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ja nie napisałem, że nie wiem jak się dostać przez FAQ SSH do urządzenia tylko nie wiem jak to rozpakować:)
     
  10. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    W kawałku który wkleiłeś pisze o błędzie:

    więc pozaglądaj -> Unrar Within NAS - QNAPedia
     
  11. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    1:29 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przetestowałem rozpakowanie plików z Transmission poprzez terminal i wszystko działa jak należy.
    --- Połączono posty, Dec 29, 2013, Data oryginalnego postu: Dec 27, 2013 ---
    Przeinstalowałem Transmission i jeszcze raz go skonfigurowałem i problem sam się rozwiązał :D
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1