- 5 Kwiecień 2008
- 10 185
- 4 693
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Dzieki Mariusz podpowiedz mi jeszcze jak wejsc w wiersz poleceń na serwer, bo jeszcze tego nie robilem
sorry za lamerskie prośby
sorry za lamerskie prośby
- 5 Kwiecień 2008
- 10 185
- 4 693
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Uh! :|
Pobierz PuTTY i uruchom: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
Połącz się z serwerem po FAQ SSH, zaloguj jako admin. I voilà! Jesteś w konsoli linuxa :tux:
Pobierz PuTTY i uruchom: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
Połącz się z serwerem po FAQ SSH, zaloguj jako admin. I voilà! Jesteś w konsoli linuxa :tux:
DziękiMariusz jeszcze raz dzięki, poszlo, ale czemu ta komenda musi byc tak zlozona, nie mozna poddac jedynie nazwy procesu zeby go zamknąc???
- killall ffmpeg - nie dziala
- procname="ffmpeg" ; killall -2 "$procname" && sleep 3 ; ps | grep "$procname" | grep -v grep ; [ $? -eq 0 ] && killall -9 "$procname"
procesy sie zamknely, jak masz chwilkę to bede wdzieczny za info
pozdrawiam
- 5 Kwiecień 2008
- 10 185
- 4 693
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
Musisz najwidoczniej poslać SIGINT (2) lub SIGTERM (9).
Bash:
killall -2 ffmpeg #SIGINT pozwala aplikacji samej sie wylaczyc
killall -9 ffmpeg #SIGTERM przerywa działanie aplikacji (bez zapisywania danych)
Witam
Wiem, że wątek jest już rozwiązany, niemniej mam dokładnie taki sam problem (użycie procesora 90-100%, głownie dzięki procesowi ffmpeg) i nie działają na to powyższe metody, nie mogę "zabić" tego procesu.
Czy są jakieś inne metody? z czego to wynika?
Pozamykałem aplikacje QPKG (video, music, foto, multimedia - station), wyłączyłem transkodowanie - nic to nie pomaga.
Będę zobowiązany za pomoc. Dziękuję i pozdrawiamdorzucę jeszcze, że proces pojawia się i znika, co daje wykres użycia procesora bardzo zmienny (szczyt w 100% a za chwile w 20% aby znowu wskoczyć na 100%)
Mój sprzęt to TS-119P II a firmware 4.0.5
Wiem, że wątek jest już rozwiązany, niemniej mam dokładnie taki sam problem (użycie procesora 90-100%, głownie dzięki procesowi ffmpeg) i nie działają na to powyższe metody, nie mogę "zabić" tego procesu.
Czy są jakieś inne metody? z czego to wynika?
Pozamykałem aplikacje QPKG (video, music, foto, multimedia - station), wyłączyłem transkodowanie - nic to nie pomaga.
Będę zobowiązany za pomoc. Dziękuję i pozdrawiamdorzucę jeszcze, że proces pojawia się i znika, co daje wykres użycia procesora bardzo zmienny (szczyt w 100% a za chwile w 20% aby znowu wskoczyć na 100%)
Mój sprzęt to TS-119P II a firmware 4.0.5
- 5 Kwiecień 2008
- 10 185
- 4 693
- 405
- Odznaki
- 205
- QNAP
- TS-x77
- Ethernet
- 1 GbE
A czy dodałeś jakieś nowe elementy do skanowania w bibliotece multimedialnej lub udziału sieciowego multimedia (ew. folderów domowych)?
wrzuciłem folder DOWNLOAD jako publiczny w folderze są głównie filmy hd (jakieś 100 gb)
Dziś już jest ok, użycie procesora spadło na 20%y, czasami skacze na 100% przez proces sysRequest.cgi ale jest to na tyle sporadyczne, że do zaakceptowania.
ffmpeg nie występuje.
Temat więc kończę, dzięki za zainteresowanie.
pozdrawiam
Dziś już jest ok, użycie procesora spadło na 20%y, czasami skacze na 100% przez proces sysRequest.cgi ale jest to na tyle sporadyczne, że do zaakceptowania.
ffmpeg nie występuje.
Temat więc kończę, dzięki za zainteresowanie.
pozdrawiam