Hey,
Mam pewien kłopot. Potrzebuje w firmie zainstalować serwer pod wirtualizację na HP ProLiant'ie z wbudowanym iLO i na nim RAID, który ma zapewnić ciągłą i nieprzerwaną pracę serwera. Jednak, do wyboru przychodzą mi same dylematy na czym tego RAID'a postawić:
- wykorzystać hardware RAID, który jak się wysypie będę zmuszony całować złote klamki HP
- postawić VMware ESXi co mi bardzo odpowiada, z uwagi na wydajność Windowsa, ale tam RAID będzie w oparciu o VMFS
Przychodzi Wam coś do głowy?
Może, ktoś ma doświadczenie z CoreOS'em i wie jak to się sprawuje?
Pozdrówki
Mam pewien kłopot. Potrzebuje w firmie zainstalować serwer pod wirtualizację na HP ProLiant'ie z wbudowanym iLO i na nim RAID, który ma zapewnić ciągłą i nieprzerwaną pracę serwera. Jednak, do wyboru przychodzą mi same dylematy na czym tego RAID'a postawić:
- wykorzystać hardware RAID, który jak się wysypie będę zmuszony całować złote klamki HP
- postawić VMware ESXi co mi bardzo odpowiada, z uwagi na wydajność Windowsa, ale tam RAID będzie w oparciu o VMFS
- Proxmox - ale z drugiej strony potrzebuje postawić Windowsa a na nim odpalić transkodowanie mediów16:59:45 Silas: no dobra, ale raid w ESXi
16:59:55 Silas: myslisz ze to dobry pomysl ?
16:59:59 rithien: nie wiem
17:00:03 rithien: nie uzywalem
17:00:06 Silas: wlasnie...
17:00:14 Silas: z deszczu pod rynne
17:00:18 rithien: noo
17:00:25 rithien: to lepiej juz hw raid
17:00:27 rithien:
17:01:03 Silas: k...
17:01:07 rithien: i wlasnie dlatego musialem uzywac proxmoxa
17:01:08 Silas: to juz wolalbym zainstalowac Proxmoxa
17:01:12 rithien: buhahah
17:01:12 Silas: heee
Przychodzi Wam coś do głowy?
Może, ktoś ma doświadczenie z CoreOS'em i wie jak to się sprawuje?
Pozdrówki