Help Container Station 3 - brak linków do kontenerów

can5ona

can5ona

Passing Basics
Beginner
Aug 16, 2015
13
3
3
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Popełniłem błąd.
Zaktualizowałem Container Station na QNAP-ie do wersji 3.
Ponoć nie ma odwrotu.

Ale do rzeczy.
Mam dwa kontenery Docker - Firefox oraz Filezillę.

Aby dostać się do nich spoza sieci lokalnej, stosowałem takie rozwiązanie: Na Qnapie mam zainstalowanego Team Viewera. Dzięki niemu łączyłem się zdalnie z Qnap-em, logowałem się i widziałem pulpit QTS-a. Tam otwierałem Container Station, przechodziłem na kontenery, wybierałem ten, z którego chciałem skorzystać - np. Filezillę i po jej zaznaczeniu, w dolnej części okna (tam, gdzie były podstawowe informacje o kontenerze) był bezpośredni adres (link klikalny) do kontenera (adres z domowej sieci lan Qnapa + "/numer portu"). Tak oto Team Viewer otwierał mi wtedy nowe okno a w nim Filezillę. Świetna sprawa.

Po aktualizacji Container Station do wersji 3 nigdzie nie widzę linków do kontenerów. Działają i z sieci lokalnej (będąc w domu) mogę się spokojnie do nich dostać po wew. adresie IP + numerze portu.

Tu pytanie do was: Czy taki "bezpośredni i klikalny link z portem" nadal można teraz gdzieś odnaleźć w Container Station a ja go po prostu nie widzę, czy przepadł i teraz przez Team Viewera nie dostanę się do odpalonych kontenerów (Filezilla Firefox)?

Attachments

• tak to powinno wyglądac.png
    tak to powinno wyglądac.png
    237.4 KB · Views: 22
can5ona

can5ona

Passing Basics
Beginner
Aug 16, 2015
13
3
3
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
You must log in or register to view this reply.

• Like
Reactions: Kong