Produkty, których dotyczy
Problem
W Windows File Explorer otworzyłem Previous Versions udostępnionego folderu NAS (klikając prawym przyciskiem myszy folder i przechodząc do Properties > Previous Versions), ale nie widziałem żadnych migawek, które powinny tam być.
Rozwiązanie
Aby zobaczyć migawki w udostępnionym folderze NAS w Previous Versions w Windows File Explorer — a tym samym móc przywrócić pliki z migawek — upewnij się, że wszystkie poniższe ustawienia są włączone na serwerze NAS:
- Control Panel
- Storage & Snapshots
- Windows File Explorer
Problem
W Windows File Explorer otworzyłem Previous Versions udostępnionego folderu NAS (klikając prawym przyciskiem myszy folder i przechodząc do Properties > Previous Versions), ale nie widziałem żadnych migawek, które powinny tam być.
Rozwiązanie
Aby zobaczyć migawki w udostępnionym folderze NAS w Previous Versions w Windows File Explorer — a tym samym móc przywrócić pliki z migawek — upewnij się, że wszystkie poniższe ustawienia są włączone na serwerze NAS:
- Zaloguj się do systemu operacyjnego NAS.
- Włącz folder „@Recently-Snapshot” dla wszystkich udostępnionych folderów.
- Przejdź do Storage & Snapshots > Global Settings > Snapshots > Snapshot Access in File Station.
- Włącz Snapshot folder in each shared folder.
- Kliknij Apply.
- Włącz Windows Previous Versions dla udostępnionego folderu.
- Przejdź do Control Panel > Privilege > Shared Folders > Shared Folder.
- Zidentyfikuj udostępniony folder, dla którego chcesz włączyć Windows Previous Versions.
- W sekcji Action kliknij ikonę Edit Properties.
Otworzy się okno Edit Properties. - Zaznacz Enable Windows Previous Versions.
- Kliknij OK.
- Zezwól na łącza symboliczne w udostępnionych folderach i między różnymi udostępnionymi folderami.
- Przejdź do Control Panel > Network & File Services > Win/Mac/NFS/WebDAV > Microsoft Networking.
- Kliknij Advanced Options.
Otworzy się okno Advanced Options. - Zaznacz Allow symbolic links within a shared folder.
- Zaznacz Allow symbolic links between different shared folders.
- Kliknij Apply.