Rozwiązany Firmware 4.1.x i restarty przy operacjach na dużej ilości danych

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika avis, 21 Czerwiec 2014.

Ładowanie...
  1. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    06:00
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    Nie magicy tylko każde urządzenie jest inne ma inny konfig inne dyski i niekoniecznie musi wszystko działać
    --- Połączono posty, 21 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 21 Sierpień 2014 ---
    No dobra po upgrade jest też mój drugi klamot (TS-420) i ten w odróżnieniu od poprzedniego bryknął jak dzika kozica :)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    U mnie po update - musze klepnąć w F5 żeby mi się załadował panel kontrolny QNAPa (przez WWW).
    Zauważyłem większe zużycie RAMu (bez włączonych aplikacji) ~25% na idle , zwykle miałem w okolicy 15%.
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cache przeglądarki po każdym updejcie powinno się czyścić.

    A to oprogramowanie to nadal Leaked Beta.
     
    • Przyjaciel Przyjaciel x 1
  4. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    06:00
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    A ja z kolei obserwuje zupełnie odwrotna sytuacje do twojej. Przynajmniej na wiekszym pudle
     
  5. DanielN
    Offline

    DanielN Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Listopad 2010
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Na FW 4.0.7, Qnap działa bezproblemowo - nie ma restartów.
    Próbowałem wgrać FW 4.1.1 i niestety otrzymałem komunikat: [Firmware Upgrade] Update failure: File format error.
    Chyba wszystko się wyjaśniło... Wczoraj na udostępnieniu nie było FW dla TS-410U (albo jestem ślepy), zassałem TS-410 :)
    Już zasysa się właściwy ;)
    --- Połączono posty, 22 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 22 Sierpień 2014 ---
    No to już po aktualizacji. Czas między zatrzymaniem pierwszej usługi, a pierwszą odpowiedzią po restarcie ok. 10 min.
    Użycie zasobów:
    FW 4.0.7 - CPU 6%, RAM 33%
    FW 4.1.1 - CPU 4%, RAM 34%

    Czy będą restarty zobaczymy po weekendzie :)
     
    • Optymistyczne Optymistyczne x 1
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Peszek - używam private mode ;)
     
    • Lizak Lizak x 1
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 635
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    avis jeśli chcesz złożyć zażalenie to skorzystaj z formy kontaktu. Otrzymujesz odpowiedzi takie na jakie sam się prosisz. Wpadasz na forum niepierwszy raz, używasz egzotycznego słownika do określenia Twojego problemu a jest nim jedno uniwersalne słowo: "lipne". Jak nie masz czasu, żeby precyzyjnie przysiąść do zdiagnozowania problemu, to nie pisz na forum, a jeśli Ci się nie podoba nasza polityka to równie dobrze możesz usunać tu konto. I na pewno ani Ty, ani nikt inny nie znajdzie tu miejsca na hejtowanie, trollowanie itp.

    W Chrome do momentu aż definitywnie nie zamknięsz przeglądarki i tak cache jest przechowywany.
    Ja natomiast nigdy nie odświeżam i mi działa.
     
    • Lizak Lizak x 1
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hehehe
    kolejna kłoda pod nogi ode mnie :D
    czesto przez przypadek zamykam sobie FF ;(
     
  9. DanielN
    Offline

    DanielN Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Listopad 2010
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    07:00
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    No to wracam właśnie do 4.0.7... :-(
    W piątek było wszystko OK, ale w sobotę znowu zaliczył niekontrolowany restart (mniej więcej o tej samej porze co wcześniej - na FW 4.1.0). Dodatkowo dziś nie mogłem się wbić na niego przez HTTPS i SMB. Udało się dostać przez SSH więc dałem reboot i po jakiś 10 min. wrócił dostęp HTTPS.
    Chyba zaczekam z aktualizacją do wydania oficjalnego FW 4.1.1.