Strzała
Stety niestety zmieniłem wczoraj operatora na orendźa światłowodowego.
Mam problem z działaniem stron www w sieci lokalnej.
Czytam neta, że to podobno problem znany, ale może ktoś ko pokonał
Przekierowałem w "funboxie 6" porty do ftp, ssh i www. Wszystko działa poza www(80). W zasadzie działa też www, ale tylko zdalnie. Jak próbuję wejść na stronę będąc np lapkiem w sieci lokalnej, tej samej co qnap, to dostaję info "ERR_EMPTY_RESPONSE" i tyle.
Po wpakowaniu qnapa do DMZ strony działają zdalnie i lokalnie. Tylko DMZ to chyba jednak nie najlepsze rozwiązanie.
Oczywiście mogę zrobić przekierowanie np 8081 na 80 i wszystko działa, tylko, że to bardzo słabe rozwiązanie, przynajmniej dla mnie.
Coś mogę z tym zrobić? Poza wywaleniem funboxa do kosza
Stety niestety zmieniłem wczoraj operatora na orendźa światłowodowego.
Mam problem z działaniem stron www w sieci lokalnej.
Czytam neta, że to podobno problem znany, ale może ktoś ko pokonał
Przekierowałem w "funboxie 6" porty do ftp, ssh i www. Wszystko działa poza www(80). W zasadzie działa też www, ale tylko zdalnie. Jak próbuję wejść na stronę będąc np lapkiem w sieci lokalnej, tej samej co qnap, to dostaję info "ERR_EMPTY_RESPONSE" i tyle.
Po wpakowaniu qnapa do DMZ strony działają zdalnie i lokalnie. Tylko DMZ to chyba jednak nie najlepsze rozwiązanie.
Oczywiście mogę zrobić przekierowanie np 8081 na 80 i wszystko działa, tylko, że to bardzo słabe rozwiązanie, przynajmniej dla mnie.
Coś mogę z tym zrobić? Poza wywaleniem funboxa do kosza