Pomoc Galeria zdjęć wyświetla fotki dla wszystkich, bez względu na uprawnienia

AXD

Passing Basics
Beginner
29 Wrzesień 2017
8
1
3
QNAP
TS-x51+
Ethernet
1 GbE
Witam!

Jakiś czas temu uruchomiłem galerie zdjęć, dałem też dostęp aplikacji na komórce dla wybranych użytkowników.
Galeria żyła swoim życiem, tzn niewielka ilość zdjęć była udostępniona publicznie. Dziś postanowiłem zrezygnować z tej opcji, wyłączając publicznego wrzucania fotek do jednego worka, jednakże usługę Photostation zostawiłem uruchomioną.
Dla pewności czy zdjęć nie widać, stworzyłem konto testowe, dałem odpowiednie (ograniczone) uprawnienia i...zonk!
Widzę zdjęcia z katalogu który został pozbawiony uprawnień i przestał być "biblioteką multimediów".
Zdziwiony pozabierałem wszelkie uprawnienia dostępu do tego jednego (kiedyś publicznego) katalogu i...dalej wszyscy którzy odpalą Photostation - obojętnie czy na telefonie czy na PC - widzą te zdjęcia w zakładce "udostępnione zdjęcia"!

Wyłączyłem wszelkie usługi funkcje multimediów, skanowanie, kompresję video itp, żaden katalog nie pełni też "siedliska multimediów". Z Qnapa zrobiłem magazyn plików ale zdjęcia dalej są widoczne! Jak wyłączę Photostation dla wybranego konta, to oczywiście nie działa. Ale tym sposobem zabije możliwość korzystania z Photo dla wszystkich. A chciałem tylko zlikwidować publiczne dzielenie się fotkami - no i przestać udostępniać ten felerny katalog.
Wciąż każdy użytkownik, nawet ten nowy, uruchamiając galerię zdjęć widzi udostępnione zdjęcia!

Proszę o pomoc:/

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 Build 20190323
Model serwera: QNAP TS-251+