Featured Download h5ai - modern autoindex

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 3 Maj 2015.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 569
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    upload_2015-5-3_16-26-39.
    1. Pobierz h5ai i umieść zawartość pliku .zip - katalog _h5ai wewnątrz udziału sieciowego /Web
    2. W katalogu głównym udziału sieciowego Web utwórz plik .htaccess z zawartością:
      Kod (Apache configuration):
      1. DirectoryIndex  index.html  index.php  /_h5ai/server/php/index.php
    3. Usuń pliki index w tych miejscach gdzie chcesz wyświetlać autoindex.
     

    Załączone pliki:

    • _h5ai.zip
      Rozmiar pliku:
      161,1 KB
      Wyświetleń:
      54
      md5_sum:
      0da5419bb6e5a0c1c1041344efbb3d03
    • Piwo Piwo x 4
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Hej, nawet tak nie wielka rzecz jak ta sprawia mi problem, dlatego Proszę Was o pomoc.

    Wrzuciłem zawartość katalogu do zasobów WEB:

    upload_2018-8-27_9-9-55.

    No i co dalej?

    Co znaczy:
    ?

    I jaką ścieżkę mam podać do zdjęć znajdujących się na serwerze?
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 569
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Daj TeamViewer na PM będzie szybciej ;)
    --- Połączono posty, 27 Sierpień 2018, Data oryginalnego postu: 27 Sierpień 2018 ---
    Generalnie zrob sobie jakis katalog lub symlink do zdjec w udziale Web.
    Nastepnie wejdz http://nas_ip/zdjecia
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Wysłałem. Nie mniej jednak podpatrzę i może jakiś FAQ się zrobi.
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 569
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    czekaj zaraz bede - mam telefon - 5min
    --- Połączono posty, 27 Sierpień 2018, Data oryginalnego postu: 27 Sierpień 2018 ---
    Problem polegał na tym ze pobrales h5ai nie z zalacznika na forum tylko z ich strony. A tam nie było uprawnień na świat dla katalogu i dlatego był błąd Permission denied.
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 569
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A próbowałeś kliknąć ?
    upload_2018-8-27_11-34-40.
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Wybierałem tą opcję. To musi być gdzieś indziej.

    Wejdź na stronę:
    index - powered by h5ai v0.29.0 (https://larsjung.de/h5ai/)

    I zobacz ze zdjęcia się nie pojawiają, nawet jak je otworzysz:
    upload_2018-8-27_11-46-20.

    W tej ścieżce którą pokazujesz zdjęcia wyświetlają się ok:
    index - powered by h5ai v0.29.0 (https://larsjung.de/h5ai/)
    --- Połączono posty, 27 Sierpień 2018, Data oryginalnego postu: 27 Sierpień 2018 ---
    Dobra zadziałało. Tylko trzeba było zaczekać z 20 min aż sobie przemyśli sprawę:
    upload_2018-8-27_12-19-32.

    Dziwnie ale zadziałało. Mogę teraz udostępnić ludziom pliki, photo station było by spoko gdyby mogli je sobie pobierać, a nie umiem tak zrobić by tak było.
    --- Połączono posty, 27 Sierpień 2018 ---
    Jak się przeniosę między katalogami to też coś świruje i mam napis "loading" i tak stoi:
    upload_2018-8-27_12-27-47.

    Może mój serwer jest zwyczajnie za słaby.

    Lepiej jest w IE, ale przypadek z napisem również jest.
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 569
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 464 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    moze narazie jeszcze generuje thumbsy :)
    daj temu chwile ... zresztą to jest indexer plikow nic wiecej ... :)
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Znów mam problem. Zainstalowałem dane z linku i zrobiłem plik .htaccess:
    upload_2018-9-16_18-6-30.
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 068
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 118 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    RTFM - a plik index to sam się usunie ?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zgadza si. Myślałem ze ma nie być indeksu tylko w katalogach. Dziękuję.
    --- Połączono posty, 18 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 16 Wrzesień 2018 ---
    Czy można wchodzić po HTTPS?
     
    • Piwo Piwo x 1
  13. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 068
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 118 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    domyślny pliki index.php - jaky ktoś nabroił more /share/Web/index.php
    Kod (PHP):
    1. <?php
    2. function isIPv6($ip)
    3. {
    4.         if (!filter_var($ip, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    5.                 return true;
    6.         }
    7.         return false;
    8. }
    9. function isMyCloudNAS()
    10. {
    11.         if (isset($_SERVER['HTTP_HOST']) && strlen($_SERVER['HTTP_HOST']) > 0)
    12.                 $_http_host = $_SERVER['HTTP_HOST'];
    13.         else
    14.                 return false;
    15.         $mycloudnas_domains = Array(
    16.         'mycloudnas.com',
    17.         'myqnapnas.com',
    18.         'qcloudnas.com',
    19.         'myqnapcloud.com'
    20.         );
    21.         foreach ($mycloudnas_domains as $d)
    22.         {
    23.                 if (strncasecmp(stristr($_http_host,$d),$d,strlen($d))==0)
    24.                 {
    25.                         return true;
    26.                 }
    27.         }
    28.         return false;
    29. }
    30.         if(isMyCloudNAS() == true){
    31.                 $extPort = exec('/sbin/getcfg System ExtPort -d 0');
    32.                 if(intval($extPort)>0)
    33.                         $webAccessPort = $extPort;
    34.                 else
    35.                         $webAccessPort = exec('/sbin/getcfg System "Web Access Port" -d 8080');
    36.         }
    37.         else
    38.                 $webAccessPort = exec('/sbin/getcfg System "Web Access Port" -d 8080');
    39.         $webAccessIP = $_SERVER['SERVER_NAME'];
    40.         if($_SERVER['HTTPS'] && exec('/sbin/getcfg Stunnel Enable -d 1') == '1'){
    41.                 $protocol='https';
    42.                 $webAccessPort = exec('/sbin/getcfg Stunnel Port -d 443');
    43.         }
    44.         else
    45.                 $protocol='http';
    46.         if(isIPv6($webAccessIP))
    47.                 $webAccessUrl = $protocol.'://['.$webAccessIP .']:'.$webAccessPort.'/';
    48.         else
    49.                 $webAccessUrl = $protocol.'://'.$webAccessIP .':'.$webAccessPort.'/';
    50. ?>
    51. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    52. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    53.         <head>
    54. <meta http-equiv="expires" content="0">
    55. <script type='text/javascript'>
    56.         location.href = '<?=$webAccessUrl?>';
    57. </script>
    58.         </head>
    59. </html>
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 068
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +1 118 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  15. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    997
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:37
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Dla potomnych dodam że tak nie powinno być.
    Dziekuje.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1