How-To Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 26 Sierpień 2015.

Ładowanie...
  1. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Przejrzałem za pomocą PuTTY co mam włączone i wynika z tego ze przy restarcie QNAPA JD nie uruchamia się automatycznie po restarcie. Musze wywołać go ręcznie przez PuTTY. Jak zrobić to aby JD odpalał się w "autostarcie"??
    Qnap TS251A Wersja 4,3,3,00299 bulid 20170901


    Tak poradziłem sobie. Przez PuTTY wpisuje " /usr/local/jre/bin/java -Djava.awt.headless=true -jar /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/JDownloader2/jd2/JDownloader.jar" i JD się uruchamia. Ale za każdym razem kiedy Qnap się restartuje JD nie uruchamia sie :-(
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    proces autostartu w QNAP jest na forum omówiony z 10 razy - szukajka nie gryzie ...
     
  3. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Pigers możesz podesłać link do tego postu?? siedzę od 20 min i szukam poprzesz szukajke ale nie widzę
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Dzień dobry, pragnę odświeżyć temat.

    Instalacja na TS-112 z instalacją Java JRE i Optware ipkg [arm-x09] przebiegła bez zarzutu.
    Instalacja JDownloadera wg poradnika przebiegła bez zarzutu.
    Problemem jest bardzo niski transfer pobierania danych nieprzekraczający 2 MB/s.
    Aplikacja w wersji na komputer z Windows 10 dla tych samych kont hostingowych oferuje przepustowość na poziomie 15MB/s.

    Co zrobiłem źle?
    Qnap TS-112 wpięty w router Asusa RT-N66U.
    Transfery po sieci lokalnej na zasoby "do" i "z" NAS-a są bardzo dobre.
    Problem jest tylko z wydajnością samego JDownloadera w Qnapie.

    Qnap TS-112 wersja 4.3.3.0514
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    em - norma - przecież to bardzo słaby QNAP + oprogramowanie na JAVie - która demonem wydajności nie jest :]
     
  7. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Czyli lipa, dać sobie spokój?
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    generalnie - demon szybkości to nie bedzie
    wyłącz zbędne usługi - restart nas po tym obowiązkowo i będzie troche lepiej
    miałem TS-219P+ i trzymałem na nim naprawdę minimum bo nie wyrabiał - System-on-a-chip – Wikipedia, wolna encyklopedia
     
  9. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Dziękuję bardzo za poradę.
    Jaki model Qnapa polecasz, przy którym wygoda używania JDownloader będzie już na akceptowalnym poziomie?
    Może być wersja 2 dyskowa, nierujnująca kieszeni :)
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    QNAP TS-251A ?
     
  11. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Tnx, poza zasięgiem cenowym. To już chyba wolę używać PC-ta dla JDownloader'a :)
     
  12. grzech1991
    Offline

    grzech1991 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Nie mam synology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wszystko działa na ARM i java jest dostępna :) Tutorial świetny :)
    --- Połączono posty, 20 Wrzesień 2018 o 18:18, Data oryginalnego postu: 15 Wrzesień 2018 ---
    Po restarcie nasa, jdownloader nie wstał.

    Żadna z tych komend nie działa:

    [~] # opkg update
    -sh: opkg: command not found
    [~] # opkg install mc
    -sh: opkg: command not found
    [~] # mcedit /etc/init.d/Entware-ng.sh
    -sh: mcedit: command not found

    Wpisanie samego java -Djava.awt.headless=true -jar JDownloader.jar też nie powoduje uruchomienia jdownloadera.

    Ktoś pomoże?
     
  13. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  14. grzech1991
    Offline

    grzech1991 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Nie mam synology
    Ethernet:
    1 GbE
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  16. grzech1991
    Offline

    grzech1991 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Marzec 2018
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    22:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Nie mam synology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Póki co wgrałem qpkg i jeszcze raz jdownloader - działa elegancko na ts-231p :) Dziękuję :)