How-To Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 26 Sierpień 2015.

Ładowanie...
  1. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Przejrzałem za pomocą PuTTY co mam włączone i wynika z tego ze przy restarcie QNAPA JD nie uruchamia się automatycznie po restarcie. Musze wywołać go ręcznie przez PuTTY. Jak zrobić to aby JD odpalał się w "autostarcie"??
    Qnap TS251A Wersja 4,3,3,00299 bulid 20170901


    Tak poradziłem sobie. Przez PuTTY wpisuje " /usr/local/jre/bin/java -Djava.awt.headless=true -jar /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/JDownloader2/jd2/JDownloader.jar" i JD się uruchamia. Ale za każdym razem kiedy Qnap się restartuje JD nie uruchamia sie :-(
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    proces autostartu w QNAP jest na forum omówiony z 10 razy - szukajka nie gryzie ...
     
  3. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Pigers możesz podesłać link do tego postu?? siedzę od 20 min i szukam poprzesz szukajke ale nie widzę
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Dzień dobry, pragnę odświeżyć temat.

    Instalacja na TS-112 z instalacją Java JRE i Optware ipkg [arm-x09] przebiegła bez zarzutu.
    Instalacja JDownloadera wg poradnika przebiegła bez zarzutu.
    Problemem jest bardzo niski transfer pobierania danych nieprzekraczający 2 MB/s.
    Aplikacja w wersji na komputer z Windows 10 dla tych samych kont hostingowych oferuje przepustowość na poziomie 15MB/s.

    Co zrobiłem źle?
    Qnap TS-112 wpięty w router Asusa RT-N66U.
    Transfery po sieci lokalnej na zasoby "do" i "z" NAS-a są bardzo dobre.
    Problem jest tylko z wydajnością samego JDownloadera w Qnapie.

    Qnap TS-112 wersja 4.3.3.0514
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    em - norma - przecież to bardzo słaby QNAP + oprogramowanie na JAVie - która demonem wydajności nie jest :]
     
  7. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Czyli lipa, dać sobie spokój?
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    generalnie - demon szybkości to nie bedzie
    wyłącz zbędne usługi - restart nas po tym obowiązkowo i będzie troche lepiej
    miałem TS-219P+ i trzymałem na nim naprawdę minimum bo nie wyrabiał - System-on-a-chip – Wikipedia, wolna encyklopedia
     
  9. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Dziękuję bardzo za poradę.
    Jaki model Qnapa polecasz, przy którym wygoda używania JDownloader będzie już na akceptowalnym poziomie?
    Może być wersja 2 dyskowa, nierujnująca kieszeni :)
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    QNAP TS-251A ?
     
  11. Tomy
    Offline

    Tomy Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    21:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Tnx, poza zasięgiem cenowym. To już chyba wolę używać PC-ta dla JDownloader'a :)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.