How-To Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 26 Sierpień 2015.

Ładowanie...
  1. kadaffi
    Offline

    kadaffi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Styczeń 2019
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Ts-251+ 4G
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    jd1.JPG jd2.JPG
    --- Połączono posty, 26 Styczeń 2019, Data oryginalnego postu: 26 Styczeń 2019 ---
     

    Załączone pliki:

    • jd1.JPG
      jd1.JPG
      Rozmiar pliku:
      44,6 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      ac93a978b5920a53105e0e21d612c280
    • jd2.JPG
      jd2.JPG
      Rozmiar pliku:
      485,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      a2e687d3c643fcf6f2ac7e44c641c35d
  2. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To zawsze sie zawiesza na tym "update"
    ale rozumiem ze podales login, haslo i klucz? I to przeszlo?

    Po drugie, ten blad ci mowi ze masz zainstalowac to co ci podalem w poprzednim poscie. en tware-ng
     
  3. kadaffi
    Offline

    kadaffi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Styczeń 2019
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Ts-251+ 4G
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Entware oraz JRE zainstalowane i uruchomione. Próbowałem uruchamiać ponownie usługi qnapa i nic zawsze ten sam błąd. Bez zainstalowanego Entware instalacja wysypywała się już przy 3 komendzie.
     

    Załączone pliki:

    • entware.JPG
      entware.JPG
      Rozmiar pliku:
      32,1 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      0df21381ea8ea5191fa82c0322cfacef
  4. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A ta instalacja w terminalu przeszla? Jak tak to zaloguj sie na My JDownloader - Web Interface, Android, iOs and Windows Phone App i zobacz czy dziala.
     
  5. kadaffi
    Offline

    kadaffi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Styczeń 2019
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Ts-251+ 4G
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Instalacja w terminalu wisi nadal na update ale o dziwo tym razem się udało, web interface działa. Być może przy którejś z prób przeszło. Dzięki za pomoc :)
     
  6. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mowielm przecie ze zawsze wisi na aktualizacji i tym sie nie przejmowac.
    Skoro juz wszystko dziala to gitara, przyszle aktualizacje robisz w zakladce ustawienia. (Wszystko robi sie samo i restartuje)
     
  7. qqlek
    Offline

    qqlek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    QNap TS-228
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    jakiś pomysł jak zaktualizować moduł extractor (rar) żeby obsługiwał RARa 5.xx?
    bo ostatnio same "extraction error" i trzeba ręcznie na kompie rozpakowywać
    sam jdownloader regularnie aktualizowany
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 629
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +1 183 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  9. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    328
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +70 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  10. qqlek
    Offline

    qqlek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    QNap TS-228
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    potrzebuję czegoś pod wersję
    Operating System
    Linux (LINUX 32Bit) (arm 32Bit)
    Java
    1.8.0_65-b17 (32Bit) (headless)
    a w wątku powyżej tylko 64-bit
    wolny może być, w moim TS-228 i tak jakiegoś procka potwora nie ma ;)
     
  11. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  12. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 223
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +108 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zainstalowałem:
    upload_2019-2-12_11-14-30.

    No i właśnie co teraz mam wpisać w SSH by odpalić Jdownloader2?

    Zatrzymałem się na pierwszym komunikacie zgodnei z instrukcją na QnapClub:
    upload_2019-2-12_11-42-54.
     
  13. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ale tyś czytal co masz zainstalowac?
    "JRE from the App Center of your Qnap"
    "Optware or Entwar.e-ng:" a nie Entware-std
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  14. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 223
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +108 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    @Pawliko@Pawliko

    Na stronie paczki jDownloader2 nie ma konieczności instalacji w ogóle Entware (a przynajmniej tak rozumiem) więc go skasowałem. Jedyne co jest potrzebne to:
    Dependency : QJDK8

    Po za tym to co podałeś to jest właśnie Entware-STD.


    Możliwe ze nie potrzebnie instalowałem w ogóle Entware i przez to nabruździłem:
    Tutaj jest opis aby skorzystać z paczki z QnapClub gdzie instalacja według jego instrukcji jest dużo prostsza od podanego w wątku:
    [ JDownloader2 ] [ 180121 ] Decentralized Download Manager - QNAP NAS Community Forum


    \\\EDIT

    Wszystko działa przeinstalowałem jeszcze raz Jave i załapało.

    Instalacja z Paczki QnapClub jest prostsza ale w efekcie osiąga sie dokładnie to samo. Staneło mi na Check for updates ale zalogowałem się i wszystko działa.

    Dziękuję i przepraszam.
     
  15. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No to albo robisz wg jednej instrukcji albo drugiej, a nie polowe tej i polowe tamtej..

    Ta ktora ci dalem dziala. Ta ktora podlinkowales pierwszy raz widze na oczy.

    Po drugie, w instrukcji masz napiasne ze to entwar.e ma byc z koncowką -ng, a nie STD.
     
  16. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 223
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +108 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    tzn tą:
    upload_2019-2-12_12-31-52.

    No dziękuję.
     
  17. Pawliko
    Online

    Pawliko System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    13 Październik 2018
    Wiadomości:
    135
    Local Time:
    02:16
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Tak, ale najpierw odinstaluja inne Entware czy Optware (o ile je masz zainstalowane, bo nie maga byc rownolegle zainstalowane)
    ;)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1