Rozwiązany konfiguracja ssd

Discussion in 'Macierz oraz woluminy dyskowe' started by guffi, Oct 29, 2020.

Loading...
  1. guffi
    Online

    guffi System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Mar 13, 2020
    Messages:
    138
    Local Time:
    3:58 PM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Jak skonfigurować system pod ssd?
    Zastosowania nasa to pobieranie z bittorrent, plex, zdjęcia.

    Wersja oprogramowania 4.5.1.1465 Build 20201024
    Model serwera: QNAP TS-251D
     
  2. Kong
    Offline

    Kong Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 8, 2011
    Messages:
    72
    Local Time:
    2:58 PM
    Ratings:
    +29 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Robi się tak samo jak z HDD. Zainicjuj od zera czyli np tylko z włożonym dyskiem SSD. Jak postawisz już system to dopiero włóż resztę dysków bo jak widzę robisz migrację w innym wątku.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. guffi
    Online

    guffi System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Mar 13, 2020
    Messages:
    138
    Local Time:
    3:58 PM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A coś dodatkowego trzeba robić po instalacji?
     
  4. Kong
    Offline

    Kong Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Aug 8, 2011
    Messages:
    72
    Local Time:
    2:58 PM
    Ratings:
    +29 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie.
    W zarządzaniu dyskami możesz zobaczyć w opcjach (kółko zębate) czy zaznaczona jest opcja "Harmonogram automatycznego odzyskiwania i zwalniania pamięci SSD". Jeśli nie, to zaznacz.
     
  5. guffi
    Online

    guffi System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Mar 13, 2020
    Messages:
    138
    Local Time:
    3:58 PM
    Ratings:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ok dzięki