Dzień dobry wszystkim
Przeszukiwałem forum, próbowałem sam, ale wymiękłem i dlatego postanowiłem zwrócić się do szanownego grona o pomoc ( zapewne jest to jakaś pierdoła o której nie wiem), mianowicie chodzi o konfigurację serwera VPN l2tp/ipsec.
Mam zew. ip,router Asusrt68u, zainstawalowałem na Qnap TS251A QVPN w wersji 2.3.677 (20201218)
Sieć wew. do której podłaczony jest Qnap to 192.168.0.xxx.
VPN chce utworzyć swoja adresacje: 10.2.0.2
Przekierowanie portów na routerze 500, 4500, 1701
Połaczenie skonfigurowane na Windows 7 ( dodam że mam inny VPN l2tp/ipsec który działa) Niestety nie jestem w stanie połaczyc się z, tak jakby nie był przekierowany jakiś port: bład 809 - nie można ustanowić połczenia sieciowego pomiędzy komputerem a serwerem VPN, ponieważ serwer zdalny nie odpowiada itd.
Nie mam skonfigurowanego żadnego MyQnapClud.
Skonfigurowałem tylko to co pisałem powyżej, zrzuty ekranów z konfiguracji poniżej.
Pomysły już mi się skończyły, pomóżcie jak rozwiazać ten problem.
Z góry dziękuje za pomoc
Poniżej zrzuty ekranów z poszczególnych okien:
l2tp/ipsec:
Przekierowanie portów na routerze:
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
Model serwera: QNAP TS-251a
Przeszukiwałem forum, próbowałem sam, ale wymiękłem i dlatego postanowiłem zwrócić się do szanownego grona o pomoc ( zapewne jest to jakaś pierdoła o której nie wiem), mianowicie chodzi o konfigurację serwera VPN l2tp/ipsec.
Mam zew. ip,router Asusrt68u, zainstawalowałem na Qnap TS251A QVPN w wersji 2.3.677 (20201218)
Sieć wew. do której podłaczony jest Qnap to 192.168.0.xxx.
VPN chce utworzyć swoja adresacje: 10.2.0.2
Przekierowanie portów na routerze 500, 4500, 1701
Połaczenie skonfigurowane na Windows 7 ( dodam że mam inny VPN l2tp/ipsec który działa) Niestety nie jestem w stanie połaczyc się z, tak jakby nie był przekierowany jakiś port: bład 809 - nie można ustanowić połczenia sieciowego pomiędzy komputerem a serwerem VPN, ponieważ serwer zdalny nie odpowiada itd.
Nie mam skonfigurowanego żadnego MyQnapClud.
Skonfigurowałem tylko to co pisałem powyżej, zrzuty ekranów z konfiguracji poniżej.
Pomysły już mi się skończyły, pomóżcie jak rozwiazać ten problem.
Z góry dziękuje za pomoc
Poniżej zrzuty ekranów z poszczególnych okien:
l2tp/ipsec:
Przekierowanie portów na routerze:
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
Model serwera: QNAP TS-251a