- 6 Luty 2011
- 1 954
- 246
- 133
- 37
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Hej, znów rodzi się myśl w mojej głowie. Mianowicie pomyślałem żeby zamienić HDStation na Linux Station. No i teraz rodzi się wiele pytań:
1. czy po każdej aktualizacji HDStation stracę wszystkie ustawienia z Linux Station?
W poniższym linku tak było.
Udzielamy pomocy - HD Station vs Ubuntu Station
2. Czy istnieje możliwość aby po odpaleniu LS odpalało się automatycznie Kodi?
3. Czy Kore (pilot na telefon) będzie działał?
4. Czy Linux Station zachowuje się jak normalny system operacyjny? (trochę ciężkie pytanie).
5. Jeśli Linux Station to która wersja Ubuntu będzie lżejsza?
6. Czy w Linux Station widać pliki z NAS (multimedia)?
Teraz czemu chce to zrobić. Ponieważ HDStation i tak działa mi zawsze to pomyślałem że zamienię je na LinuxStation i oprócz Kodi dodam funkcjonalność wykonywania kopi bezpieczeństwa zdjęć do "Zdjęcia Google", tak by nie marnowały miejsca na dysku google.
A może po prostu powiecie mi żebym puknął się w czoło i postawił Kontener lub Virtualkę (poznał bym coś nowego).
Udało mi się odpalić LS. Ustawiłem wszystko przez pulpit zdalny ale go wyłączyłem z kwestii bezpieczeństwa. Teraz opaliłem jeszcze raz NAS i Linux jest na etapie logowania. Niestety nie mogę już włączyć połączenia zdalnego bo opcja jest "wyszażona":
Czy wiecie co muszę zrobić aby to odpalić?
1. czy po każdej aktualizacji HDStation stracę wszystkie ustawienia z Linux Station?
W poniższym linku tak było.
Udzielamy pomocy - HD Station vs Ubuntu Station
2. Czy istnieje możliwość aby po odpaleniu LS odpalało się automatycznie Kodi?
3. Czy Kore (pilot na telefon) będzie działał?
4. Czy Linux Station zachowuje się jak normalny system operacyjny? (trochę ciężkie pytanie).
5. Jeśli Linux Station to która wersja Ubuntu będzie lżejsza?
6. Czy w Linux Station widać pliki z NAS (multimedia)?
Teraz czemu chce to zrobić. Ponieważ HDStation i tak działa mi zawsze to pomyślałem że zamienię je na LinuxStation i oprócz Kodi dodam funkcjonalność wykonywania kopi bezpieczeństwa zdjęć do "Zdjęcia Google", tak by nie marnowały miejsca na dysku google.
A może po prostu powiecie mi żebym puknął się w czoło i postawił Kontener lub Virtualkę (poznał bym coś nowego).
Udało mi się odpalić LS. Ustawiłem wszystko przez pulpit zdalny ale go wyłączyłem z kwestii bezpieczeństwa. Teraz opaliłem jeszcze raz NAS i Linux jest na etapie logowania. Niestety nie mogę już włączyć połączenia zdalnego bo opcja jest "wyszażona":
Czy wiecie co muszę zrobić aby to odpalić?