Help Logowanie do QTS-a

stasiu84

Passing Basics
Beginner
Aug 10, 2018
13
1
3
40
QNAP
TS-x51+
Ethernet
802.11ac (Wi-Fi 5)
Witam od jakiegoś miesiąca jestem użytkownikiem TS-251 czyli tzw. świerzak :)
po południu chciałem się zalogować do QTS-a i wyskoczył komunikat Dane logowania są nieprawidłowe lub konto straciło ważność
prób logowania było około 5 przez http oraz w telefonie q manager tez parę - zrobiłem reset systemu utworzyłem nowe hasło i wszystko działa.
W logach zdarzeń

Poziom istotności Data Godzina Użytkownicy Źródło IP Aplikacja Kategoria Zawartość
Błąd 2019/09/28 17:31:16 admin 192.168.1.174 Users Login [Users] Failed to log in via user account "admin". Source IP address: 192.168.1.174.
Jest to adres z mojej sieci

Nas nie jest wystawiony poza siec wewnętrzną moje pytanie jest takie co mogło się stać czy jest jakiś określony czas na hasło ze trzeba je co jakiś czas zmieniać i jak się tego nie zrobi blokuje się qts ewentualnie jakieś inne porady


Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1064 Build 20190918
Model serwera: QNAP TS-251
 
ehh - po raz enty

coś loguje się do nasa za pomocą ZAPISANYCH gdzieś informacji, znaleść i poprawić/usunąć
 
coś loguje się do nasa za pomocą ZAPISANYCH gdzieś informacji, znaleść i poprawić/usunąć
co to może być mógłbyś podesłać temat gdzie to już było rozwiązane.Jedynym użytkownikiem NASA jestem ja na laptopie przeglądarka opera i czasem loguje się jeszcze w sieci wifi przez q managera. Do dnia dzisiejszego wszystko było ok , przed chwila przy logowaniu do qtsa kolejny raz to samo się zrobiło.
 
To jest laptop jedyne co przychodzi mi do głowy to albo przeglądarka ewentualnie mam zainstalowany program q finderpro (który jeśli dobrze pamiętam dziś się aktualizował do nowszej wersji )

Jedyne co mi teraz pozostaje to kolejny raz wykonać reset ?, zmienić hasło, odinstalowałem juz qfinderpro no i chyba zmienię na przeglądarkę na Firefox bo dość niedawno zmieniłem na opere
 
witam ponownie,wczoraj już reset-a wieczorem nie robiłem i o dziwo dziś rano logowanie udało się zrobić w QTS za pomocą tego samego hasła co wczoraj nie można było sie zalogować, wiec z przeglądarki wykasowałem pamiętanie hasła i od tej pory z logowaniem jest ok, zobaczymy jeszcze z 2 dni czy problem nie powtórzy się.(login i hasło było zapisane w przeglądarce od samego początku czyli jakiś miesiąc i do tej pory było ok.)
a w systemie nie masz zapisanych informacji ?
W systemie nic nie ma zapisanego
 

Users search this thread by keywords

  1. konto straciło ważność
  2. TS-412 problem z logowaniem
  3. błąd logowania do HTTP
  4. reset hasła