Help MidnightCommander 4.8.20.0 brak dostępu

BB77

Passing Basics
Beginner
Jul 6, 2020
26
1
3
46
QNAP
TVS-x73
Ethernet
100 Mbps
Zainstalowałem z Qnap Club aplikacje MidnightCommander 4.8.20.0. czytając forum powinno po uruchomieniu zapytać login i hasło ale zamiast tego uruchamia tylko przeglądarkę z pusta stroną.
Port 18888 jest dostępny, serwer www włączony.
Proszę o pomoc co może być przyczyną braku dostępu do MC ?


Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1461
Model serwera: QNAP TVS-473
 
login: qnap
hasło: qnap
co wrzucasz w przeglądarke
 

Attachments

  • upload_2020-10-22_17-6-2.png
    upload_2020-10-22_17-6-2.png
    145.8 KB · Views: 46
Nie pyta mnie o login i hasło tylko odpala przeglądarkę i pokazuje
upload_2020-10-22_17-27-14.png

https://mojadomena.pl:18888/

łącze się z NAS przez WAN ale dodam że wcześniej nie było z tym problemu. Wymieniłem HDD i postawiłem RAID na nowo więc i wszystkie apki też instalowałem na czysto. Wszystko działa jak wcześniej tylko nie MC.
 

Attachments

  • upload_2020-10-22_17-26-5.png
    upload_2020-10-22_17-26-5.png
    22.3 KB · Views: 51
wyłączyłem zarówno w ustawieniach ogólnych jak i Serwer WWW i niestety sytuacja bez zmian.
 
A może zamiast WEB_MC mógłbyś mi pomóc zainstalować MC na shell to byłoby dla mnie również dobre rozwiązanie. Niestety poza połączeniem przez Putty nie bardzo wiem co dalej mam zrobić ;-(
dobitka: z Twojego adresu

połączyłeś się na moim adresie ?
 
Jakby to powiedzieć ;-)
zainstalowałem Entware-std 1.02
zalogowałem się na koncie admin przez SSH
wszedłem w konsolę omijając menu początkowe
wpisałem opkg update i
upload_2020-10-22_18-3-45.png
 
upload_2020-10-22_18-13-52.png

po ostatnim update wszystkie bez podpisu cyfrowego wyglądają tak
 
Yupii
upload_2020-10-22_18-25-2.png

Dziękuję ;-) 3 razy dziś przechodziłem to ale nie wpadłem na to aby zalogować się jeszcze raz na ssh
 

Users search this thread by keywords

  1. midnightcommander