Nowe produkty - zaczyna sie dziac! :) - 809, 439PRO

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika Nicodem, 20 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    no żesz....
    a ja od tygodnia mam Popcorn'a...
     
  4. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    heeh wlasnie zobaczylem .... takze popcorn'a nabylem, tylko nie wkladam tam dysku bo denerwowalo by mnie zgrzytanie dysku w nocy, po sieci ladnie pracuje qnapem wiec zadowolonym

    Przemek
     
  5. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Moj popcorn kladzie dysk zaraz po uzytkowaniu wiec jest cisza. Ja na popcornie robie backup z QNAPa :)
     
  6. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witajcie Panowie,

    Jako że jestem blisko z QNAP-em (może szanowny Silas mnie rozpozna) to mam przyjemność użytkować od kilku dni najnowszy player NMP-1000 i szczerze mówiąc jestem pod wielkim wrażeniem... pozytywnym na szczęście. Co prawda firmware jest jeszcze dość zawodny, więc dane trzymam na TS-209 ale samo odtwarzanie jest OK - nie znalazłem formatów nie obsługiwanych, napisy można dodać do wszystkiego. Odtwarza z dysku lokalnego ale rownież z dowolnego NAS-a lub udostępnionego zasobu sieciowego. Po prostu extra - zwłaszcza w trybie Full HD 1080. Jakby jakieś pytania, zdjęcia.... jestem do dyspozycji...

    ps. do sprzedaży ma wejść ponoć pod koniec marca.. ale może byc wcześniej lub później... cena - kompletna zagadka...
     
  7. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    jaki format napisów obsługuje?
    upscaling z DVD działa?
     
  8. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Formaty napisów: SRT, SUB, SMI, TXT, ASS, SSA, SUB.. jak ktoś ma jakieś życzenia - możemy jeszcze uwzględnić.
    Tak, upscaling działa...
     
  9. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    AVCHD?
    BluRay zripowany na hdd?
    Popcorn ma w tych 2 tematach trochę problemów.
    Radia internetowe?
     
  10. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    01:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    obsługiwane na dzisiaj kodeki: MPEG1, MPEG2, MPEG4, XVID, H.264, H.263, WMV9, VC1
    radia internetowego nie znalazłem - może bedzie w wersji finalnej ?
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    1) Brak radia internetowego
    2) Brak przegladania YouTube
    3) Brak kanału Trailery

    te 3 rzeczy powinny byc zrobione
    ponadto wiele wiele innych :)

    ah i obsluga QuickTime (MOV) powinna byc dodana - Windows 7 bedzie obslugiwal na standardzie .MOV wiec ludzie sie moga przekonac do tego
    tym bardziej ze wiekszosc trailerow w tym leci
     
  12. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:55
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Dopiero teraz się zorientowałem - Dlaczego TS809 nie ma e-sata.

    Pozdrawiam
     
  13. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeżeli te nowo urządzonko jest oparte na SMP8635 to nie wniesie nic nowego do całej masy już istniejących E-great'ów, popcornów itp...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.