Nowe produkty - zaczyna sie dziac! :) - 809, 439PRO

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika Nicodem, 20 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    no żesz....
    a ja od tygodnia mam Popcorn'a...
     
  4. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    heeh wlasnie zobaczylem .... takze popcorn'a nabylem, tylko nie wkladam tam dysku bo denerwowalo by mnie zgrzytanie dysku w nocy, po sieci ladnie pracuje qnapem wiec zadowolonym

    Przemek
     
  5. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Moj popcorn kladzie dysk zaraz po uzytkowaniu wiec jest cisza. Ja na popcornie robie backup z QNAPa :)
     
  6. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    20:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witajcie Panowie,

    Jako że jestem blisko z QNAP-em (może szanowny Silas mnie rozpozna) to mam przyjemność użytkować od kilku dni najnowszy player NMP-1000 i szczerze mówiąc jestem pod wielkim wrażeniem... pozytywnym na szczęście. Co prawda firmware jest jeszcze dość zawodny, więc dane trzymam na TS-209 ale samo odtwarzanie jest OK - nie znalazłem formatów nie obsługiwanych, napisy można dodać do wszystkiego. Odtwarza z dysku lokalnego ale rownież z dowolnego NAS-a lub udostępnionego zasobu sieciowego. Po prostu extra - zwłaszcza w trybie Full HD 1080. Jakby jakieś pytania, zdjęcia.... jestem do dyspozycji...

    ps. do sprzedaży ma wejść ponoć pod koniec marca.. ale może byc wcześniej lub później... cena - kompletna zagadka...
     
  7. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    jaki format napisów obsługuje?
    upscaling z DVD działa?
     
  8. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    20:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Formaty napisów: SRT, SUB, SMI, TXT, ASS, SSA, SUB.. jak ktoś ma jakieś życzenia - możemy jeszcze uwzględnić.
    Tak, upscaling działa...
     
  9. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    AVCHD?
    BluRay zripowany na hdd?
    Popcorn ma w tych 2 tematach trochę problemów.
    Radia internetowe?
     
  10. premicz
    Offline

    premicz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    20:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    obsługiwane na dzisiaj kodeki: MPEG1, MPEG2, MPEG4, XVID, H.264, H.263, WMV9, VC1
    radia internetowego nie znalazłem - może bedzie w wersji finalnej ?
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    1) Brak radia internetowego
    2) Brak przegladania YouTube
    3) Brak kanału Trailery

    te 3 rzeczy powinny byc zrobione
    ponadto wiele wiele innych :)

    ah i obsluga QuickTime (MOV) powinna byc dodana - Windows 7 bedzie obslugiwal na standardzie .MOV wiec ludzie sie moga przekonac do tego
    tym bardziej ze wiekszosc trailerow w tym leci
     
  12. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    20:00
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Dopiero teraz się zorientowałem - Dlaczego TS809 nie ma e-sata.

    Pozdrawiam
     
  13. phoenix_me
    Offline

    phoenix_me Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    21:00
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeżeli te nowo urządzonko jest oparte na SMP8635 to nie wniesie nic nowego do całej masy już istniejących E-great'ów, popcornów itp...
     

Poleć tę stronę