Udzielamy pomocy Odtwarzanie HDMI problemy

Discussion in 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' started by radex99, Apr 5, 2021.

Loading...
Tags:
  1. radex99
    Offline

    radex99 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 4, 2021
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam,

    Kupilem nasa jakies 2 tygodnie temu ale nie moge ogarnac odtwarzania lokalnego przez HDS

    Nas oprocz trzymania zdjec mial pozwolic na odtwarzanie bajek dzieciom, ale zadem z playerow nie jest wystarczajacy. Chcialbym aby posiadal funkcje na wzor Total Commander albo windows explorer aby mial funkcje wyszukiwania plikow po nazwie ( np. Pieski ratuja wieloryba, wpisac wiel i znajdzie mi ten odcinek)

    FileStation: ma funkcje szukania, ale nie odtwarza AVI (poza kontem admina w QTS :/), dodatkowo dzis dysk mysli i wogole przestal odpowiadac sa te kwadraciki na nasie
    Mayyin (czy jakos tak) : tez nie wszystko odtworzy
    Video Station: tez nie wsyztsko otwarza, a jak nie odtwarza to probuje odpalic chrome i downloadowac plik
    VLC: nie ma funkcji szukania, tylko file open, odtwarza wiekszosc
    Faworyt:
    KODI: niby ma szukanie ale wogole nie dziala, nawet doinstalowalem Global Search, szukalem dosc dlugo i nikt madrego nic nie pisze ... moze zle szukam?
    Co nie wpisze w search brak rezultatow, zmienialem content na VIDEO oraz ustawilem szukanie recursive. Probowalem lokalnie montowac w kodi pliki jak tez przez NFSa.

    Strasznie mnie ta sytuacja irytuje, bo NAS mial zastapic lapka ...

    Probowalem tez Ubuntu station ale chyba mam za malo pamieci Ram bo muli niemilosiernie

    Poradzicie cos prosze ?

    Wersja oprogramowania Firmware: Najnowszy
    Model serwera: QNAP TS-253D
     
  2. daniel_t
    Offline

    daniel_t Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    495
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +125 / 5 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Kodi, okładki i oglądasz lub sortowanie po nazwie.
    Video station i podobne programy to protezy.
    Ewentualnie Plex - instalujesz Plex Media Server i konfigurujesz na TV / laptopie / tablecie i działa.

    Jest na forum multum informacji na ten temat - oczywiście, że serwer zastąpi laptopa, ale złącze HDMI w Qnapach to też proteza. Przez zainstalowane Kodi z QnapClub.eu repo, możesz odtwarzać filmy przez to HDMI.
    Poniżej tutorial:
    Qnapclub Store
     
  3. radex99
    Offline

    radex99 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 4, 2021
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Dzieki za odpowiedz. Chyba niezbyt jasno napisalem. Mam juz Kodi ale funkcja search nie dziala doinstalowalem global search tez nie dziala nic nie znajduje czegokolwiek nie zrobie :-( zmiana contentu itp
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    popieram @daniel_t@daniel_t - plex/emby + dobre nazwy i samo będzie znajdować
    HDMI w QNAPie to żart ..

    tu masz przykład z mojego emby a na plexie bedzie działać tak samo


    Link: https://youtu.be/9Eb-vgbP3Kw

    PS: komp miał zamułe - za dużo rzeczy w tle się działo :p
     
  5. radex99
    Offline

    radex99 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 4, 2021
    Messages:
    3
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hmm no fajnie tylko bym musial wrocic do laptopa, odtwarzanie juz ogarnalem w kodi, natomiast szukam w qfile sprawdzam tam folder i w kodim przechodze do folderu jest to strasznie upierdliwe. Moze wiecie jak zmusic kodi search do dzialania ?
     
  6. robertrobo
    Offline

    robertrobo Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 27, 2020
    Messages:
    28
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Tylko czy Emby/plex nie jest płatne?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,420
    Local Time:
    2:25 AM
    Ratings:
    +1,774 / 40 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    nie jest