Pomoc Pełna pamięć masowa - problem ze zwolnieniem miejsca

GeeryS

Entry Technician
Q Associate
22 Luty 2015
46
12
8
Wałbrzych
QNAP
TS-x53
Ethernet
802.11n (Wi-Fi 4)
Cześć,
mam nadzieję, że nie duplikuję wątku (sprawdziłem nie zauważyłem takiego) i że będziecie wstanie mi pomóc.

Nie mogę zwolnić miejsca na woluminie, co bym nie robił to cały czas jest "Osiągnięto próg" i żadna czynność nie zwalnia miejsca- to co robiłem m.in.:
1. Usunąłem około 200 gb z folderu Multimedia - żadnej zmiany
2. Sprawdziłem wszystkie @Recycle, wszystko z nich usunięte - są puste, a mimo miejsce na woluminie bez zmian
3. Czekałem kilka dni, czy coś się zmieni ...nic

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki

1776607512890.png

1776607164122.png

oczywiście - 80% - przestaw go na 95%

1776618013267.png

Masz rację, że warto przestawić - właśnie to zrobiłem.
Główny problem - polegający na tym , że usuwanie plików nie zwalnia miejsca nadal pozostał nierozwiązany.
I tu nie mam żadnego juz pomysłu

ta jest

więc moim zdaniem - najrozsądniejszą opcją jest otworzenie ticketa do QNAPa przez apkę helpdesk w AppCenter
Być może to najlepsza droga i tak zrobię , jeśli jeszcze przez dzień lub dwa nie uda się mi tego rozwiązać. Dzięki za zaangażowanie (y)

• Facepalm
Reakcje: Silas Mariusz
ta jest

więc moim zdaniem - najrozsądniejszą opcją jest otworzenie ticketa do QNAPa przez apkę helpdesk w AppCenter
Ale że po co.
Przecież ma statyczny wolumin. Tam nie da się migawek.
Zapchane dane. No cóż tu dużo mowic.
Format c:
Połączono posty:

Być może to najlepsza droga i tak zrobię , jeśli jeszcze przez dzień lub dwa nie uda się mi tego rozwiązać. Dzięki za zaangażowanie (y)
I co ma ten helpdesk zrobić? Wysprzątać za Ciebie dysk? A może przeanalizować co zajmuje ci tyle miejsca. Opamiętajcie sie: Twoje dane, twoja sprawa.

A usuwasz do kosza pliki czy permanentnie?
Dzięki @Butler za chęć pomocy.

Część było usuwanych permanentnie , a część do kosza ., w sumie około 200GB z tego widocznego stanu ..a potem opróżnianie kosza. Kosze są obecnie puste.

Część plików usuwałem permanentnie po sieci z PC, Windows przez SMB .

Plików już nie znajduję w File Station, ale miejsce się nie zwolniło.

@Silas Mariusz - zwróć proszę uwagę, że właśnie próbuję zrobić z danym i porządek ...i jestem w miejscu, że czegoś nie rozumiem: usuwam, w moim przekonaniu permanentnie, a dane nadal zajmują miejsce mimo, że ich nie widać.

1776634541189.png