Rozwiązany PLEX offline - problem z kodekami

Discussion in 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' started by madikos, Feb 11, 2021.

Loading...
Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. madikos
    Offline

    madikos Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 8, 2020
    Messages:
    8
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Witam wszystkich

    w moim TS-251D zainstalowałem aplikację PLEX, dodałem zasoby i wszystko ładnie działa. Problem pojawia się jednak z działaniem offline. Odpiąłem qnapa od internetu, i odtwarzanie przestało działać z uwagi na brak dostępnych kodeków.
    Moje pytanie, to czy można zainstalować te kodeki do użytku offline i tylko czasami je aktualizować do najnowszej dostępnej wersji??

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1566
    Model serwera: QNAP TS-251D
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,911
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +231 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ciekawe, co do zasady Plex potrzebuje dostęp do neta by się zalogować. Jest inne narzędzie które nie ma pośredników, ale nie pamiętam nazwy.
     
  3. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,229
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1,931 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    kodeki nie mają z tym nic wspolnego
    jakie są błędy , dokładnie ?
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  4. madikos
    Offline

    madikos Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 8, 2020
    Messages:
    8
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Używam ponad rok PLEXa, ale postawionego na hyperV na debianie. Od samego początku offline :) nie lubię jak ktoś zbiera o mnie za dużo informacji.
    Nigdy nie było problemu z działaniem jakiegokolwiek pliku audio/video. Oczywiście, jeżeli używasz PLEX PASS to internet jest konieczny, ale lokalnie/via VPN już nie.
    Problem ustąpił jak dostał na firewallu access do internetu i teraz jak na złość wszystkie multimedia chodzą bez problemu
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,911
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +231 / 7 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    To ma dostep czy nie ma?
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,936
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1,882 / 40 / -9
    Followers:
    39
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Pokaż jaki komunikat Ci sie wyswietla.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  7. madikos
    Offline

    madikos Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 8, 2020
    Messages:
    8
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Zablokowałem mu dostęp, ale jak wyświetlił ten komunikat, to blokada została wyłączona, film zaskoczył, blokadę włączyłem ponownie, a filmy nadal chodzą :s

    Jak błąd powróci, zrobię prntscrn i wrzucę
    --- Połączono posty, Mar 13, 2021, Data oryginalnego postu: Feb 12, 2021 ---
    Tak prezentuje się błąd przy dostępie przez WEBa. Przy aplikacji PLEX na Tizenie, jest dokładnie ten sam komunikat
    qnap.

    Podobnie jak wcześniej, gdy tylko wyłączyłem na firewallu dropa dla qnapa, odpalił od strzała. Dodam, ze ostatnio go wyłączałem i pewnie to wygenerowało potrzebę dostępu do internetu. Do wyłączenia, działał bez zarzutu od momentu, mojego pierwszego posta w tym wątku.
     
  8. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,229
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1,931 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    plex do działania wymaga połączenia do internetu KROPKA.
    masz z tym problem - nie uzywaj plexa.
     
  9. madikos
    Offline

    madikos Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 8, 2020
    Messages:
    8
    Local Time:
    5:34 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Postawiony jako vm na debianie, nie potrzebował
    Jako app qnapa potrzebuje tylko do pierwszego odpalenia.

    EOT. Dzięki za udział w dyskusji :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.