Udzielamy pomocy Problem z odtworzeniem formatu M2TS

Discussion in 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' started by Mike900, May 13, 2019.

Loading...
  1. Mike900
    Offline

    Mike900 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53B 100 Mbps
    Witajcie,

    Kilka dni temu prosiłem tu o pomoc. Problem rozwiązany w ciągu 15 min :) Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia. Przypomnę, posiadam serwer Qnap 453B w wersji 4 GB. Jest on podłączony poprzez HDMI do TV. Na dyskach mam kilkaset filmów rodzinnych w formacie M2TS. Mam ogromy problem w odtworzeniem tych filmów. Albo pojawia się komunikat , że format nie jest obsługiwany ( File Station) albo widzę komunikat, że dźwięk nie jest obsługiwany ( Video Station) . Zainstalowałem nawet Codex Pack i nie pomogło. Dzieje się tak jak próbuję odtworzyć po sieci jak i po HMDI. Co może być powodem takiego stanu rzeczy ?

    Pozdrawiam
    Michał
     
  2. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Problemem jest oprogramowanie od Qnapa, zostaw FS oraz VS. Zainstaluj Kodi, Plex, lub skorzystaj z DLNA, kup Android Boxa, ogólnie wszystko tylko nie podstawowe programy od Q.
     
  3. Mike900
    Offline

    Mike900 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53B 100 Mbps
    Dziś po pracy sprawdzę KODI. Widzę, że trzeba to manualnie zainstalować. Dzięki za podpowiedź. Sądziłem, że potrafią sobie poradzić z czymś takim a problem jest gdzie indziej.
    --- Połączono posty, May 13, 2019, Data oryginalnego postu: May 13, 2019 ---
    Witaj kolego, koledzy qnap'owicze.
    Jak wspomniałem, po pracy zabieram się za robotę :) Próbuję już trzecią wersję. Za każdym razem mam ten sam komunikat a raczej screen. Dołączam w załączniku.
    Pierwsze 2 wersje pobrane z linków forum'owych- starsze z numerami 16 i 17. Czwarta 18-ta, ważąca ponad 150 MB pobrana z DobreProgramy.
    Pobieram plik , rozpakowuję i wybieram ręczną instalację pliku. Rozszerzenie qapk. Przez pierwsze 10 % idzie wszystko ok. Później nagle, że instalacja zakończona. Od razu, bez przyczyny. Po próbie otwarcia - info jak na foto z załącznika. Za każdym razem to samo.... :-( Niby zainstalowana a "martwa"
    :-( :-( :-(
    Może linki nie te, może źle szuka i pobieram nie te apki? Przepraszam za te pytania ale jak wspomniałem wcześniej w innym poście - uczę się sam, sam przeglądając to forum konfiguruję wszystko. Do tej pory dawałem radę. Ostatnio zapytałem jednak o coś. Rozwiązałem problem w 15min. Obecny problem to kolejna rzecz z którą nie potrafię sobie poradzić.

    Pozdrawiam
    Michał
     

    Attached Files:

    • Bez nazwy-1.
      Bez nazwy-1.jpg
      File size:
      491 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      f0fd15d6f19e4ab38ba12af3940812dd
    • Bez nazwy-2.
      Bez nazwy-2.jpg
      File size:
      301.9 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      c899f8824ba456879e108a6f82417e22
  4. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ciekaw jestem jak udało Cię zainstalować wersję 18. Ogólnie to problem pewnie polega na tym że ten program działa przez HDStation a nie przez przeglądarkę. Jeśli chcesz stremować filmy i oglądać je przez przeglądarkę to Emby albo Plex.
     
  5. Mike900
    Offline

    Mike900 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53B 100 Mbps
    Ha właśnie miałem pisać. Usunięcie mojej odpowiedzi by było nie fair. Mój błąd. Na TV apka się otwiera. Próbowałem na kompie to uruchomić. Przez HD Station jest ok. Przepraszam.
     
  6. zgoneq
    Online

    zgoneq System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Aug 16, 2015
    Messages:
    136
    Local Time:
    8:23 AM
    Ratings:
    +24 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dodaj sobie najpierw repozytorium qnapclub i z niego zainstaluj właściwe kodi 17.5 powinno wystarczyć. Sam takiej używam na ts-251+8G