Rozwiązany Problem z rtorrent

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by Moyrez, Sep 17, 2013.

Loading...
  1. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Po kilkudniowej walce jestem zmuszony prosić jeszcze raz o pomoc bo naprawdę nie wiem w czym jest problem. Mam zainstalowanego rtorrenta w wersji 0.9.2 i po dodaniu jakiegokolwiek torrenta program od razu wywala błąd. Na dolnym pasku pokazuje się wykrzyknik z komunikatem "Sprawdź przekierowanie portów". Kilka razy sprawdzałem przekierowanie portów na routerze (6881 oraz 42000-47000) i wszystko wydaje się być ok. Wielka prośba o jakieś sugestie, gdzie jeszcze może być coś nie tak.

    Pozdrawiam.
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    rtorrent++ pomimo tego, ze w wersji 0.9.2 to od dawna już go nie wydaje.
    Jeśli wytrzymasz kilka dni - do końca tygodnia, to będzie nowy build paczki "rtorrent" w dwóch wersjach do wyboru: 0.9.2 i 0.9.3.
    Póki co mam kilka rzeczy do zrobienia i nie mam jak Ci z tym pomóc...
     
  3. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Jasne, że poczekam byle to tylko w końcu ruszyło :D
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
  5. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Jaki masz router? próbowałeś uaktywnić coś w stylu "Włącz usługę UPnP & NAT-PMP" w routerze o ile jest?
    Może się czymś zasugerowałeś a problem jest w czymś innym?
     
  6. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  7. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    link nie działa, jak chcesz dodać obrazek to na dole posta jest stosowna opcja (podczas edycji)
    --- Połączono posty, Sep 17, 2013, Data oryginalnego postu: Sep 17, 2013 ---
    hehe
    nie męcz się z obrazkami jak mamy to do dyspozycji :p
     
  8. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    hmm jeszcze jedna dziwna sprawa, z trackera np.: ubuntu idzie transfer pięknie, ale jest ostrzeżenie że status portu jest nie znany a z prywatnych jak PT i PB wyskakuje błąd...chyba tutaj jest, gdzieś problem.
     
  9. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    popatrz tutaj -> mydelniczka.

    ta mydelniczka ma nawet storaż :D, chyba już każde byleco posiada taką funkcjonalność na dziś dzień, co "oni" by bez tego linuksa poczęli

    dla testu możesz też na chwilę DMZ zrobić.
     
  10. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To już było włączone...
    --- Połączono posty, Sep 17, 2013, Data oryginalnego postu: Sep 17, 2013 ---
    Doszedłem w końcu o co chodziło :D
    Z BT i PT ściągałem trackery SSL i jak zapodałem normalnego to poszło bez błędów mimo, że nadal wyświetla komunikat o portach.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    W rozwiązywaniu problemów najbardziej liczy się własna praca.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Aaaa... Stary rtorrent. W wyborze interfejsu jest pole, w którym możesz dodać domeny/adresy trackerów, aby pobrać certyfikaty. Bez wykonania tej czynności ta wersja rtorrenta nie ściągnie kompletnie nic.
    Zlikwidowałem tą trudność w kolejnych wersjach, ponieważ uważam, że jest zbyt paranoid-security :D
     
  13. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    938
    Location:
    opolskie
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    no to papa Silas postawił kropkę nad i ;)
     
  14. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dobry wieczór,
    Tak z nieukrywanej ciekawości pytanko do Silasa, czy jest może jakiś postęp w pracach nad nowym buildem paczki rtorrenta? To co mam "niby" działa, ale za tak jak pisałeś jak nie zapodam certyfikatu danego serwera to jest lipa :|
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    0.9.3 możesz używać?
     
  16. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Problem w tym, że to ma być 0.9.2
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    No to musisz narazie przeboleć z 0.9.2 :) Ale to co za problem dodać certyfikaty SSL z trackerów? Ilez to ich masz? :)
     
  18. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Z prywatnymi to nie problem bo jest ich garstka, ale publiczne pod jednym torrentem to czasami jest nawet 10-20 a już zupełnie nie wiem jak poradzić sobie z magnetic linkami np. z TPB - to mi zupełnie nie działa.
     
  19. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,647
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +1,646 / 32 / -7
    Followers:
    31
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Tak wyglada ostatni build :) Mozna z tego wyczytac jakie sa nowosci :)
    rtorrent_bootstrap.
    --- Połączono posty, Sep 24, 2013, Data oryginalnego postu: Sep 24, 2013 ---
    A probowales wkleic magnet link jako adres URL podczas dodawania torrenta z poziomu interfejsu?
     
  20. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Sep 8, 2013
    Messages:
    142
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    12:43 PM
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Tak właśnie próbuje - wklejam linka. Torrent się dodaje z tym, że na tym koniec. Zero trackerów i źródełek.