Witam. Od niedawna korzystam z NASa qnap ts451+. I napotkałem problem. Mam 2x 3TB w RAID 1. Dziś zauważyłem, że dostępna pojemność to 1 TB, a reszta jest nieprzydzielona. Rozszerzyłem ręcznie (znalazłem taką opcję - rozszerz wolumin chyba), tj. wpisałem coś ok 2,6 TB, bo tak mi podpowiedziało, że to max.
Po chwili NAS zaczął wyświetlać, że ma ok 3 TB. Przyszło powiadomienie, że jest wolne 0 MB. Na dysku realnie zapisanych jest 600 GB.
Kopii migawkowych nie ustawiałem, a właśnie w takiej zakładce jest info, że zajmują 100%. Screen nie jest mój, nie mogę w tej chwili zrobić, nie mam sprzętu teraz przy sobie. Screen poglądowy
To jak to w końcu jest? Miało być 3 TB, a drugie 3 to odbicie lustrzane. O co chodzi? Co mogę zrobić?
Wersja oprogramowania Firmware: QTS 4.5.4.1741 build 20210726
Model serwera: QNAP ts451+
Po chwili NAS zaczął wyświetlać, że ma ok 3 TB. Przyszło powiadomienie, że jest wolne 0 MB. Na dysku realnie zapisanych jest 600 GB.
Kopii migawkowych nie ustawiałem, a właśnie w takiej zakładce jest info, że zajmują 100%. Screen nie jest mój, nie mogę w tej chwili zrobić, nie mam sprzętu teraz przy sobie. Screen poglądowy
To jak to w końcu jest? Miało być 3 TB, a drugie 3 to odbicie lustrzane. O co chodzi? Co mogę zrobić?
Wersja oprogramowania Firmware: QTS 4.5.4.1741 build 20210726
Model serwera: QNAP ts451+