problem z wyłączeniem web file manager'a

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika polityk, 14 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Chciałbym aby po wejściu na NAS przez www stronka startowa pokazywała jak najmniej.
    Niby wyłączyłem serwer www i web file manager, ale na tej właśnie stronie nadal widnieją do nich przyciski...
    Wprawdzie jest komunikat po kliknięciu, że usługa nie włączona, ale wolałbym żeby przycisków w ogóle nie było.

    Z względów bezpieczeństwa tez chciałbym ograniczyć ilość informacji na tej stronie, da się ją skutecznie edytować??
    Chce żeby zgrubsza tak wyglądała (da rade, czy nas znowu nadpisze?):
    aimg329.imageshack.us_img329_3494_nasgp0.
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://img329.imageshack.us/img329/nasgp0.jpg/1/w766.png
     

    Załączone pliki:

  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    raczej sie nie da...
    ale ...
    mozesz zrobic tak

    - wlaczysz serwer Qweb przez co na porcie 80 bedczie jakas tam strona powitalna ktora podmienisz
    - wejscie na admina bedzie na 8080
    - dodatkowo mozesz wykorzystac ip filter do filtrowania ktore adres IP beda mogly sie zalogowac
     
  3. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tylko to nie chodzi o port 80 tylko ogólnie o port na którym stoi zarządzanie.
    mogę ustawić porty bardzo wysoko, ale i tak uparciuch będzie skanował do 65535 i jak znajdzie www na wysokim porcie to od razu wlezie.
    wtedy mu sie qnap ładnie przedstawi włącznie z wersją firmwaru :/ i może być klops....
    filtrować IP nie moge, bo potrzebuje w miare wygodny dostep do urządzenia....
    narazie zostawiam sprawe otwartą ale jak kiedy bede miał wiecej czasu to może poedytuje conieco...
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    masz router ?

    najlepiej linksys... jest tam taka funkcja w firewallu ktora blokuje skany portow :D
     
  5. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tak ;] postawiłem tam linksysa, ale w moim chyba nie ma tej opcji, w kazdym razie nie znalazlem

    edit: "block anonymous internet requests" mam tą opcje włączoną, jak poczytalem to chyba to masz na myśli i powinno poza pingami blokować portscany.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 369
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:46
    Oceny:
    +1 421 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.