problem z wyłączeniem web file manager'a

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika polityk, 14 Wrzesień 2008.

Ładowanie...
  1. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Chciałbym aby po wejściu na NAS przez www stronka startowa pokazywała jak najmniej.
    Niby wyłączyłem serwer www i web file manager, ale na tej właśnie stronie nadal widnieją do nich przyciski...
    Wprawdzie jest komunikat po kliknięciu, że usługa nie włączona, ale wolałbym żeby przycisków w ogóle nie było.

    Z względów bezpieczeństwa tez chciałbym ograniczyć ilość informacji na tej stronie, da się ją skutecznie edytować??
    Chce żeby zgrubsza tak wyglądała (da rade, czy nas znowu nadpisze?):
    aimg329.imageshack.us_img329_3494_nasgp0.
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://img329.imageshack.us/img329/nasgp0.jpg/1/w766.png
     

    Załączone pliki:

  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    raczej sie nie da...
    ale ...
    mozesz zrobic tak

    - wlaczysz serwer Qweb przez co na porcie 80 bedczie jakas tam strona powitalna ktora podmienisz
    - wejscie na admina bedzie na 8080
    - dodatkowo mozesz wykorzystac ip filter do filtrowania ktore adres IP beda mogly sie zalogowac
     
  3. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tylko to nie chodzi o port 80 tylko ogólnie o port na którym stoi zarządzanie.
    mogę ustawić porty bardzo wysoko, ale i tak uparciuch będzie skanował do 65535 i jak znajdzie www na wysokim porcie to od razu wlezie.
    wtedy mu sie qnap ładnie przedstawi włącznie z wersją firmwaru :/ i może być klops....
    filtrować IP nie moge, bo potrzebuje w miare wygodny dostep do urządzenia....
    narazie zostawiam sprawe otwartą ale jak kiedy bede miał wiecej czasu to może poedytuje conieco...
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    masz router ?

    najlepiej linksys... jest tam taka funkcja w firewallu ktora blokuje skany portow :D
     
  5. polityk
    Offline

    polityk Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    tak ;] postawiłem tam linksysa, ale w moim chyba nie ma tej opcji, w kazdym razie nie znalazlem

    edit: "block anonymous internet requests" mam tą opcje włączoną, jak poczytalem to chyba to masz na myśli i powinno poza pingami blokować portscany.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE

Poleć tę stronę