Pomoc Przegrzewanie się qnap ts-h886 (dodatkowe chłodzenie)

ypl

Entry Technician
Q Associate
21 Styczeń 2022
45
5
8
43
QNAP
null
Ethernet
1 GbE
Witam, niestety znowu z problemem się pojawiam :cry:
Doszedłem do wniosku, że qnapem ogarnę wszystkie moje skromne domowe potrzeby, czyli:
1. To co robił wcześniej czyli miejsce do archiwizacji i indeksowania zdjęć i filmów, niecałe 30 terabajtów danych
Wyłączam kompa, który służył mi za NVR i na którym miałem codeproject AI server i migruję na:
2. NVR na virtualstation
3. codeproject AI -> docker

Od kilku dni testuje taką konfikarację, plus zaorałem system, postawiłem go na nowo na RAID 1 na dwóch dyskach M2 NVME, wszystko pięknie śmiga, ale przez ostatnie 3 doby przywracałem dane ze zdjęciami i filmami (około 30 terabajtów danych) bo się pula pamięci nie chciała podłączyć po zaoraniu systemu. Dzisiaj prawie na końcu procesu przywracania danych z backup, zaczęły się komunikaty pojawiać, że temperatura na dyskach NVME osiągnęła 71*C. Dane się przywróciły i wyłączyłem qnap na 12 godzin, ale moje pytanie jest następujące, jak mogę usprawnić chłodzenie tej jednostki, bo z tego co widzę, to tylko z nazwy to jest enterprise. Ustawienia wentylatorów mam wszystkie na wydajność ustawione, mam dedykowane pomieszczenie w domu i nie przeszkadza mi hałas, nie słyszę tego, czy można dodać jakieś wentylatory do tej jednostki, żeby to się tak nie grzało?

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. Chłodzenie
  2. TS-h886
  3. radiator
  4. TS-873A
  5. Qnap TS-H886
  6. h886