Help Qmail agent Błąd po przeniesieniu plikacji z QTS do QuTS Hero

Qbajag

Nowy użytkownik
Noobie
Jan 6, 2020
6
0
1
Dąbrowa Górnicza
QNAP
TS-x51+
Ethernet
1 GbE
Witajcie,
Zmieniłem swojego wysłużonego TS351 na TS673A a przy okazji system na Hero , przeniesienie danych i większości aplikacji nie było dużym problemem, natomiast pojawił się problem z aplikacją Qmail agent, po skopiowaniu aplikacji z starego 351 do katalogu z aplikacjami na 673 dokonałem instalacji z appcenter i wszystko przebiegło OK system poprawnie zobaczył konta i pliki umieszczone maile umieszczone w udziale QmailAgent niestety nie synchronizował kont z serwerem, przy próbie ponownego wprowadzenia uwierzytelnienia wyświetla się komunikat "oszczędność" i za chwilę błąd zapisu danych, przeglądając logi zobaczyłem że problem dotyczy złej ścieżki do udziału Zamiast "/share/QmailAgent/" widać ERROR: /share/CACHEDEV1_DATA/QmailAgent/ is not a valid folder, udało obejść się problem tworząc katalog o nazwie CACHEDEV1_DATA i symlink do udziału QmailAgent. i wszystko działało poprawnie do chwili aktualizacji aplikacji QmailAgent, po aktualizacji utworzony katalog i symlink zniknął.
I teraz moje pytanie czy ktoś wie w którym miejscu może być zapisane odwołanie do starego układu ścieżek z QTS aby to poprawić, nadmienię, że usunięcie i ponowne zainstalowanie Qmail nie wprowadza zmian, nie działa również ponowne wskazanie lokalizacji przechowywania wiadomości w ustawieniach konta.
Inne przeniesione aplikacje działają bez żadnych problemów.
 

Users search this thread by keywords

  1. qmail
  2. hero