Udzielamy pomocy Qnap TS-453A - backup

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika lewy11, 21 Lipiec 2017.

Ładowanie...
  1. lewy11
    Offline

    lewy11 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam,
    Potrzebuję narzędzia podpowiedzi które najlepsze do robienia backupu z paru komputerów na Qnap.
    Coś w styku aplikacji klient/ serwer. komputery łączą się do Qnap i kopiują określone wybrane pliki lub bazy danych.
     
  2. kolinek77
    Offline

    kolinek77 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Kwiecień 2015
    Wiadomości:
    31
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witaj,

    Możesz skorzystać z aplikacji UrBackup luAle jeżeli chcesz całe komputery to możesz się zainteresować Veeam Agent for Microsoft Windows FREE.
    Nie wiem jakie bazy chcesz backupować ale zakładam, że lokalnie na komputerze robisz backup do pliku i tą lokalizację backupujesz na serwerze.
     
  3. lewy11
    Offline

    lewy11 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam,
    Dokładnie Robię najpierw na komp potem chce robić na Qnap, nie chce robić całego windowsa tylko określone katalogi/pliki.
    A jakaś instrukcja lub coś jak instalować UrBackup?
     
  4. kolinek77
    Offline

    kolinek77 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Kwiecień 2015
    Wiadomości:
    31
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Instalujesz aplikację ze tej strony na qnapie. Po instalacji wchodzi na stronę http://adres_IP_QNAP'a:55414 i konfigurujesz.
    Wiecej info po polsku znajdziesz tutaj
     
  5. lewy11
    Offline

    lewy11 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Maj 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tylko nie do końca wiem która wersje wybrac?
    I w Jaki sposób to zainstalować poźniej - kreator czy wiersz polecen?
     
  6. pepeaz
    Offline

    pepeaz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    12:52
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
    Witam mam problem z zlokalizowaniem instalki na qnapa ,Znajduje wszystkie inne oprócz tej , mogę prosić o podanie linka bo ten tylko przerzuca na forum.
     

Poleć tę stronę