Chcę stworzyć rozwiązanie do automatycznych kopii zapasowych.
Mam nieużywany QNAP TS-332x i 3 dyski twarde Seagate o pojemności 6 TB każdy.
Chcę co tydzień tworzyć kopie zapasowe mojego komputera na tych dyskach twardych.
Planuję ustawić harmonogram tworzenia obrazów dysków mojego komputera za pomocą Macrium Reflect i zapisywać je na dyskach twardych przez lokalną sieć, korzystając z QNAP.
QNAP miałby się automatycznie uruchamiać raz w tygodniu, a następnie wyłączać.
Mógłbym umieścić dyski w QNAP, ale gdyby QNAP się zepsuł lub gdybym chciał ich użyć gdzie indziej, nie mógłbym tego zrobić, ponieważ Windows by ich nie odczytał.
Chcę więc, żeby dyski były sformatowane jako NTFS.
Umieszczę je w stacji dokującej, takiej jak Orico 9528U3-EU-BK-BP i podłączę ją do QNAP przez USB.
W QNAP zamontuję mały dysk SSD na potrzeby aplikacji itp.
Czy w tej koncepcji występuje jakaś poważna wada?
Mam nieużywany QNAP TS-332x i 3 dyski twarde Seagate o pojemności 6 TB każdy.
Chcę co tydzień tworzyć kopie zapasowe mojego komputera na tych dyskach twardych.
Planuję ustawić harmonogram tworzenia obrazów dysków mojego komputera za pomocą Macrium Reflect i zapisywać je na dyskach twardych przez lokalną sieć, korzystając z QNAP.
QNAP miałby się automatycznie uruchamiać raz w tygodniu, a następnie wyłączać.
Mógłbym umieścić dyski w QNAP, ale gdyby QNAP się zepsuł lub gdybym chciał ich użyć gdzie indziej, nie mógłbym tego zrobić, ponieważ Windows by ich nie odczytał.
Chcę więc, żeby dyski były sformatowane jako NTFS.
Umieszczę je w stacji dokującej, takiej jak Orico 9528U3-EU-BK-BP i podłączę ją do QNAP przez USB.
W QNAP zamontuję mały dysk SSD na potrzeby aplikacji itp.
Czy w tej koncepcji występuje jakaś poważna wada?