Udzielamy pomocy QSync iPhone

Discussion in 'Urządzenia mobilne' started by candidate, Feb 20, 2021.

Loading...
Tags:
  1. candidate
    Offline

    candidate Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    11:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Witam

    Próbuję skonfigurować po lokalnej sieci WiFi aby np zdjęcia z iPhone ( Qsync Pro ) automatycznie przesyłały się do QNAPa ( Qsync ) - problem polega na tym iż aplikacja na telefonie nie widzi żadnych folderów/katalogów/plików z telefonu. Jak próbuję dodać foldery do sparowania to przy wyborze folderów nic nie ma :/ - spotkał się ktoś z podobnym problemem ?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,829
    Local Time:
    11:09 PM
    Ratings:
    +1,844 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Ja używam Qfile :)
    Ale musze co jakis czas manualnie odpalic aplikacje zeby sie zsynchronizowaly zdjecia na QNAP.
     
  3. candidate
    Offline

    candidate Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    11:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    No wiem Qfile działa elegancko - wszystkie pliki są widoczne :) Dlatego nie rozumiem czemu z Qsync są takie problemu tymbardziej że to właśnie niby dedykowana aplikacja do backupu od Qnap
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    8,829
    Local Time:
    11:09 PM
    Ratings:
    +1,844 / 39 / -9
    Followers:
    38
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Jutro postaram się sprawdzic Qsync jak bede z telefonem blisko serwera.
     
  5. candidate
    Offline

    candidate Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    60
    Local Time:
    11:09 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dzięki. Nie ma ciśnienia - ja też testowo w sumie bo teraz to i tak większość przechodzi bezpośrednio do "chmury" w tych czasach ale dobrze by mieć jakąś inną alternatywę w razie czego ;)