Rapid share i maly(?) problem

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika arrek, 2 Październik 2008.

Ładowanie...
  1. arrek
    Offline

    arrek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam serdecznie,

    Mam problem ze sciaganiem plikow z rapid share'a przez Qget'a.(moze nawet nie tyle poprzez qgeta co Download Station). Otorz po dodaniu linku, info o procentowym ukonczeniu pobierania natychmiast przeskakuje na 100% i plik jest przenoszony do plikow pobranych pomimo ze tak naprawde ma tylko kilka kb!! Konfiguracja konta premium na RS jest ustawiona tak ze pobiera bezposrednio - np po wklejeniu linka do przegladarki od razu wyskakuje okienko zapisywania/otwierania. Nie mam najmniejszych problemow ze sciaganiem poprzez przegladarke czy Internet Download Manager'a ktorego aktualnie uzywam. Qget fantastycznie radzi sobie z Torrentami, FTP'mi i HTTP co jest dla mnie troche dziwne bo wszystkie wklejane linki z RS maja przeciez format http://rapidshare.itp.... Wyglada to dokladnie jak na zalaczonym screenie. Czy ktos wie o co chodzi? Troche jestem zawiedziony, sciagam z Rapidshare'a jakies 30 GB tygodniowo i prawde mowiac bardzo liczylem na pomoc Qnapa :-(
     

    Załączone pliki:

    • qget.JPG [JPG] - (arrek) Rapid share i maly(?) problem [277,1169] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      qget.JPG
      Rozmiar pliku:
      90,2 KB
      Wyświetleń:
      1 993
      MD5 Sum:
      776458a6fc86071a85ecced4a2b845c1
  2. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Qget nie potrafi na razie ściągać z Rapidshare.
    Ale umie to QRapid...
     
  3. arrek
    Offline

    arrek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    hmm.. widzisz nie sprawdzilem w sumie najprostrzej rzeczy, ale to chyba przez przypadek bo gdzies wyczytalem ze QRapid tylko "dodaje" pliki do kolejki czyli defacto ulatwia zarzadzanie nimi bo odpada koniecznosc wklejania kazdego linka osobno. No coz, sprobuje ;) Dzieki
     
  4. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    A wiesz co, zapewne masz racje. Tylko chyba je jakoś dodatkowo parsuje. Grunt że wrzucanie przez Qrapid działa.
    Ja samemu nie probowalem. Nie mam konta na Rapidshare a z darmowym ponoć nie działa.
     
  5. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    !! !! !! !!
    QRapid tylko dodaje za nas duże ilości linki z pomocą jednego kliknięcia do Download Station jest on po to żeby nie bawić się z jednym linkiem na Qget-cie .
    Qget tak samo jak QRapid dodaje tylko różnica z tym że dodaje pojedyncze linki do Download Station oraz ma więcej możliwości(np:Dodaje torrenty).

    A wiec jak w Qget-cie(lub download station WWW) nie działa, to i w QRapid-dzie nie bedzie działać :)
    Miałem takie problemy jak ty, przyczyn jest dużo:
    - przekroczyłeś limit ściągania(limit jest chyba 30GB);
    - zły login i hasło;
    - nie ma takiego pliku lub plik jest zablokowany;

    Jeśli wszystko się zgadza, ściąga ci się np: z IE ten sam link to możliwe że w opcjach RS coś zmieniłeś.
    Może to powoduje jakieś problemy:
    Download Station wysyła pliki na np: http normalnie z polecenia wget, którego można normalnie odpalić logująć się na SSH a dokładniej na linuxa :p
    Możliwe że ustawiłeś w opcjach ściąganie TYLKO poprzez strone http - wtedy QNAP ci tego nie pobierze, dlaczego?
    Spróbuj pobrać QNAPem z np: odsiebie.com lub innych serwisów OBSŁUGUJĄCYH TYLKO ściąganie ze strony , rezultat ?
    Będziesz miał taki sam problem co opisałeś :)
    Tak samo QNAP nie pobierze ci z RS jeśli nie masz konta. Ponieważ dla free obowiązkowe jest ściąganie ze strony np: żeby odczekać ileś min albo zeby podać kod weryfukujący ciebie(czy nie jestes botem?).
    Pozdrawiam.

    P.S Sprawdź jeszcze dodajac poprzez Download Station na WWW czy ci też nie działa...
     
  6. arrek
    Offline

    arrek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Sprawdzone - nie dziala bezposrednio na DS dodane przez www. O jakich ustawieniach mowisz "opcje sciagania"?? Wszystkie ustawienia RS wygladaja tak jak na zalaczonym screenie... nie ma tam bezposrednio opcji "tylko przez www" jest cos w stylu pomijania strony RS, nie musisz wtedy klikac na guzikach typu "pramium account" itp..

    Limitu tez nie przekroczylem, poza tym jak juz pisalem wczesniej te same linki z ktorymi nie daje rady Qnap dzialaja bez problemu przez przegladarke czy Download Managera..
     

    Załączone pliki:

    • rs.JPG [JPG] - (arrek) Rapid share i maly(?) problem [277,1186] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      rs.JPG
      Rozmiar pliku:
      37,4 KB
      Wyświetleń:
      1 964
      MD5 Sum:
      27a6c54087fa5fa6670bd30856d75300
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    ajj zapomniałem jeszcze o pare innych rzeczach.
    Problemem może być również:
    - Za duża liczba ściągniętych plików, tzn sprawdź w finish list czy przekroczyło 500 ściągniętych plików jeśli tak, to po usuwaj te wpisy.
    - niestety mało prawdopodobnie pełny dysk QNAPa
    - albo możliwe że twoj QNAP ma inne ip niż ty, tzn: RS ustalił regułe dla kont premium że ściągać może tylko jedno ip od nich(obojętnie w jakim czasie).

    Druga sprawa, sprawdż czy masz najnowszą wersje firmware QNAPa oraz QGeta.

    Napisz mi jeszcze czy od zawsze masz ten problem czy już od jakiegoś czasu ?

    Pozdrawiam.

    P.S Sprawdziłem u siebie z tą opcją na RS automatycznym ściąganiu po wejściu na strone. U mnie przy włączonej tej opcji też działa ok.
     
  8. slyt
    Offline

    slyt Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    41
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pierwsze zasadnicze pytanie:

    Która wersje firmware masz wgrana ?
     
  9. arrek
    Offline

    arrek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0


    Wiec tak:

    - Current firmware version: 2.1.0 Build 0904T
    - kolejka scianietych plikow czyszczona regularnie
    - nie ma znaczenie IP bo Qnap i 3 domowe laptopy sa w tej samej podsieci sieci domowej. Wszystko idze w swiat przez NAT'a. Nie ma znaczenia rowniez czy sciagam z domu czy z pracy. Wazna jest nazwa konta i haslo a nie IP z ktorego ida zapytania...
    - Qget akurat ladowany z CD dostarczonego w komplecie w przeciwnienstwie do swiezego firmware ze strony qnapa. v 1.0.4.730 build 0730
    nie sadze zeby to byl problem bo sciaganie nie dziala rowniez bezposrednio przez Download Station..
    - mam 500GB na w mirroringu z czego aktualnie zajete 60%
    - problem wystepuje od poczatku, tj od jakiegos miesiaca odkad posiadam Q

    Anyway, dzieki za wszelkie sugestie :)
     
  10. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Zaktualizuj firmware
    Kod (Text):
    1. https://forum.qnap.net.pl/viewtopic.php?f=44&t=269
    Oraz ściągnij nowszą wersje QGETa(potrzebne do poniższego testu)
    Kod (Text):
    1. https://forum.qnap.net.pl/viewtopic.php?f=23&t=110
    Co do tego typu błedu to innej mozliwości nie ma... No chyba ze qnap zwariował(chodź wątpie)

    Wygląda że ty jakieś błędy robisz...

    Ale żebym był pewien zrób tak:

    z tego co sie domyslam jak wchodzisz na rapidshare.com to jestes odrazu zalogowany.
    - Wejdz na WWW rapidshare.com
    - Wyloguj się
    - Zaloguj się jeszcze raz wpisując uważnie login i hasło.
    - Wejdź w QGeta
    - Wejdż w config. Po odznaczaj wszystkie białe kwadraciki.
    - Zaznacz Continous download.
    - Kliknij ok.
    - Kliknij ikonke dodawania pliku http do ściągnięcia np: najlepiej(zebym mial pewnosc) ten
    Kod (Text):
    1. http://rapidshare.com/files/42554666/Aero_Fly_Pro_Delux_1.rar
    .
    - Zaznacz przy dodawaniu Login to server:
    I uważnie podaj ten sam login i hasło co podawałeś przy logowaniu na rapidshare.com

    Wiem że ty to umiesz, tylko zrób tak jak ci napisałem, chce coś sprawdzić.

    Pozdrawiam.

    P.S
    Niestety cię zmartwie. Rapidshare wprowadził zmiany, dla jednego konta premium może ściągać tylko jedno IP.
    Ale z tego co widze tobie to nie grozi.
     
  11. slyt
    Offline

    slyt Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    41
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Panowie nie rozsmieszajcie mnie.

    Rozwiazanie jest proste. Firmware w v0904 nie dziala poprawnie z rapidshare. Wgraj sobie wersje v0925 i po klopocie. Aha - uprzedzam pytanie: link do softu 0925 jest na tym forum w dziale Firmware.
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    @slyt Duplikowanie wypowiedzi innych użytkowników
     
  13. slyt
    Offline

    slyt Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    41
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    14:39
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie zartuj sobie. Przez cala strone wałkują temat "polując na czarownice" (wyczysc liste sciagnietych itp.) zamiast zaczac od ustalenia od wersji firmware. Temat do zamkniecia po 4 poscie a tu wymadrzanie i na koniec nikt nie podaje przyczyny takiego zachowania tylko chwyta sie brzytwy sugerujac zmiane firmware i upgrade Qget (nie jestem pewien czy tylko ostatnia dziala prawidlowo), a jak to nie pomoze "to QNAP chyba zwariowal".
     
  14. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:39
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Wcześniej pytałem się o wersje firmware.
    Wogóle jak wcześniej działało sciaganie z RS to dziwne by było ze jest to wina firmwaru...
    To że się "chwytamy brzytwy" to nie znaczy że ty masz z 2 razy się pytać o te firmware, po co ? żeby nabić sobie posty ?
    facet nie przesadzaj... bo rośmieszasz.
    Pozatym na tym i nawet starszym firmware co arrek miał rapidshare działało.
     

Poleć tę stronę