- 6 Luty 2011
- 1 957
- 251
- 133
- 37
- QNAP
- TS-x53A
- Ethernet
- 802.11ac (Wi-Fi 5)
Szukam router do sprawnego i bezproblemowego działania sieci w technologii FTTH o prędkości 600Mb/s wysył 60Mb/s (ewentualnie 300Mb/s wysył 30Mb/s, jeśli uznam że 600 to za dużo). Pośrednikiem będzie modem od Providera.
Router będzie podłączony kablem do TS-253a-8GB. Do tego będą 3 urządzenia po WiFi (Laptop; Tel.; Konsola).
Jestem zainteresowany zakupem Linskysa WRT1200 ze względu na dużo niższą cenę od WRT1900 (dlaczego Linksys? Maiłem już parę urządzeń tej firmy i zawsze byłem zadowolony).
No i teraz pytanie czy polecacie coś innego? Czy wykorzystam możliwą przepustowość Internetu przy ściąganiu danych na NAS?
Jakie macie obiekcje na temat takiego rozwiązania w małym mieszkaniu?
Router będzie podłączony kablem do TS-253a-8GB. Do tego będą 3 urządzenia po WiFi (Laptop; Tel.; Konsola).
Jestem zainteresowany zakupem Linskysa WRT1200 ze względu na dużo niższą cenę od WRT1900 (dlaczego Linksys? Maiłem już parę urządzeń tej firmy i zawsze byłem zadowolony).
No i teraz pytanie czy polecacie coś innego? Czy wykorzystam możliwą przepustowość Internetu przy ściąganiu danych na NAS?
Jakie macie obiekcje na temat takiego rozwiązania w małym mieszkaniu?