to zapytam inaczej, czy zajdę gdzies na moim serwerze paczkę instalacyjną rTorrenta którego zainstalowałem jakiś rok temu? Chce ją zainstalować na innym QNAPie
Widze ze niezla sknera z Ciebie a wydanie kilka groszy boli jak fiks.
Odpowiedz brzmi: NIE
Chyba, że był kupiony to możesz pobrać qpkg z qnapclub.eu.
Jednak jak już kiedyś wspominałem na forum, troche to niesprawiedliwe instalowac 1 kopie softu na innym - wielu urządzeniach. Te pieniadze za soft idą przede wszystkim na lepszy support i rozwijanie programu. Tak się stalo z rtorrentem, tak się stało z filebotem. 10 lat rozwijania softu bez wsparcia finansowego uwazam za strate. Nie wiem czy wiesz ale rtorrent-Pro ma sporo nowych możliwosci, które zaledwie powstały w rok, a bez wsparcia finansowego pewnie przekladalbym z roku na rok... Tak niestety to działa. Na dodatek, dzięki temu wsparciu powstaje koncepcja Rtorrent 2 z:
- synchronizacją pobranych i przesortowanych filmow oraz seriali a takze torrentow na Google Drive Business (komercyjne rozwiazanie, ale unlimited space)
--- zwalnia dyski z pracy seedowania danych
--- pozwala Teamowi podpietemu do tego Google Drive na dostęp do Wszystkich pobranych danych
--- zamiast 5 użytkownikom wysyłać ten sam film,
można go wysłać tylko raz na Google Drive,
a kazdy z nich pobierze go z pominieciem Twojego transferu i pracy dysku
- własny publiczny/prywatny tracker (seedujacy dane z Google Drive lub lokalnie)
Jeśli zatem nie chcesz wspomoc rozwijania softu, okay spoko... jest Download Station, Transmission, byc moze Deluge.
Tak bedzie najlepiej dla kazdego.