Dzisiaj zupełnie przez przypadek zauważyłem, że do jednego z folderów współdzielonych dostęp ma grupa o nazwie "1002" którj nigdy nie tworzyłem. Na liscie grup użytkowników nie mam takiej grupy. Zdjęcia poniżej. Czy jest się czym martwić?
Sprzedam QNAP TS-253Be 8GB
Sprzęt w pełni sprawny, został wymieniony na TS-464.
Zainstalowana jedna kość ram 8GB więc można dołożyć kolejne 8GB.
Procesor 4-rdzeniowy Intel® Celeron® J3455 o taktowaniu 1,5 GHz (zwiększanym do 2,3 GHz)
Procesor...
Faktycznie problemem było "sprawdzanie zawartości plików" teraz backup trwa kilka minut.
Robić szybką kontrolę czy kontrolę zawartości? Jak często powinno się to robić?
Jedyne co mogło by wpłynąć na znaczne obciążenie procesora to sprawdzanie zawartości plików. Jeżeli ta opcja jest odznaczona to jak porównywane są pliki jak nie po rozmiarze i zawartości czy dacie?
Czyli jednak się domyśliłem :)
1724151106
Zrobiłem zupełnie nowe zadanie w nowej lokalizacji docelowej (czyli nie ma poprzednich wersji). Niestety nadal użycie procesora 100%. Zauważyłem, że transfer na dyskach osiąga góra 20-30 MB/s. (zrobiłem...
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz :)
Właśnie zakończył się ten backup i są wyniki pokazujące, że backup działa bardzo wolno. Przetworzono 12 MB z 250 GB i trwało to jakieś 3 godziny:
Cześć od kilku dni mam problem ze zrobienie backup w HBS3 dla plików lokalnie. Tworzenie backup trwa bardzo długo, zauważyłem również, że zużycie procesora wynosi prawie cały czas 100% przez co inne usługi zdychają. Jak tworzenie backup jest...
QNAP TS-464, dyski HDD i SSD m.2 i ram doszły zainstalowałem, stworzyłem 1 pulę na SSD m.2 500 GB z jednym woluminem pełnym na sam system. Stworzyłem również pulę z na razie 1 dysku HDD kopiuję dane ze starego QNAPa (4 TB małych plików trochę...
OK mogę potwierdzić że w TS-464 8G są 2 sloty na ram i zainstalowan domyślnie jest 1 kość 8GB. Zakupiłem Crucial CT8G4SFRA32A 8 GB zainstalowałem i działa znakomicie. Tak wiem, nie mam identycznych RAM w obu slotach ale jak widać działa i 16 GB...
Cześć, zakupiłem dzisiaj TS-464 8G. Na stronie producenta jest informacja, że nie można zwiększyć RAM. Nie dało mi to jednak spokoju ponieważ widziałem oferty tego serwera z opcją 16 GB i co najciekawsze również w wersji z 32 GB ram (mimo iż...
Cześć w innym wątku pytałem o porady w zakupie nowego QNAPa. Padło na model TS-464 po tym jak dowiedziałem się od supportu, że można zwiększyć RAM do 16 GB to się zdecydowałem na zakup.
Obecnie korzystam z TS-253Be 2x4 TB RAID1. Zaczęło...
Rozpatrywane modele podałem wyżej:
TS-464-8G
TS-453E-8G
Oba maj 2 załącza M.2
Podsumowując planuje kupić TS-464-8G lub TS-453E-8G (chociaż boli mnie brak możliwości rozbudowy RAM, muszę jeszcze dopytać przedstawiciela QNAP czy faktycznie się...
Muszę podjąć dobre decyzje bo jak mam postawić na nowo system i wszystkie ustawienia to jest dla mnie roboty na kilka dni :) Po przeczytaniu kilkunastu wątków na forum dochodzę do wniosku, że warto jednak postawić system na dysku SSD. Wieżę, że...
Zawężam krąg poszukiwań już tylko do:
TS-464-8G ok. 2500 zł
TS-453E-8G ok. 3000 zł
Niestety ale TS-473A-8G wykracza poża budżet.
Przeczytałem specyfikacje dla TS-464-8G oraz TS-453E-8G i w obu przypadkach jest informacja, że RAMu nie można...
OK sprawdziłem kompatybilność z obecnego TS-253Be na:
TS-464-8G
TS-453E-8G
TS-473A-8G
I wszędzie jest OK. Bardziej skłaniam się nad zakupen nowego NAS niż rozbudowie o większe dyski. Szczególnie interesuje mnie zastosowanie SSD w nowym NAS i czy...
Cześć posiadam obecnie TS 253Be: 8GB, 2x4TB RAID 1, który służy jako:
- backup innego QNAPa
- serwer multimediów (filmy zdjęcia/PLEX/DLNA)
- serwer TRACCAR
- serwer HomeAssistant
- mała baza danych MS SQL
Zaczęło brakować miejsca, więc naturalne...