Pomoc Samoistny reset do ustawień fabrycznych QNAP TS-453A

candidate

Entry Technician
Q Associate
5 Październik 2017
75
3
8
55
QNAP
TS-x53A
Ethernet
1 GbE
Nie wiem co się wydarzyło ale dzisiaj nie mogłem się dostać do moich udziałów sieciowych ani usług więc naturalnie próbowałem się zalogować do serwera plików i niestety nie mogłem się dostać na swoje dane logowania ale na domyślnych ustawieniach o dziwo się udało i po zalogowaniu okazało się iż NAS przywrócił się samoistnie do ustawień fabrycznych :( - w logach "ostatnie powiadomienia" wszystkie informacje są z dnia dzisiejszego tylko :/

Mam 2 dyski o pojemności 8TB oraz 2TB jako pojedyńcze 2 wolumeny i niestety teraz nie mogę się dostać do żadnego z nich ( w sensie do danych ) - spotkał się ktoś z podobną sytuacją ? Wcześniej miałem jakiegoś NASa po taniości marki Zyxel NSA310 przez kilka lat i ani razu nie spotkała mnie tak nie miła niespodzianka Zyxel zawsze pracował stabilnie a w tym momencie moje zaufanie do QNAP legło w gruzach :/

P.S. Wrzuciłem skanowanie dysku i leci - ale SMART nie pokazuje nic złego z dyskami więc tymbardziej dziwne - oczywiście NAS jest podłączony do UPS a dysk "systemowy 8TB" jest nowy ma kilka miesięcy WD RED 8TB

Zrzut ekranu 2018-03-05 o 18.10.49.png Zrzut ekranu 2018-03-05 o 18.11.41.png

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. ustawienia fabryczne
  2. dysk odmontowany
  3. odmontowany